19 entry daha
  • fiziği, tipi güven veren bir tip bu adam. hava toplarına hakimiyeti, ilk topa müdahale ve kazanma arzusu, yine görüntüsünün ve dövmelerinin de katkısıyla sertliği, pasaportu, golleri...

    birkaç haftaya dek, liverpool'da en son "sorguladığım" tiplerdendi. hatta kabaca bir kadro yapınca, savunmada ilk yazdığım isim de skrtel'di.

    fakat bu yıl çok maç kazandırsa da bu adam, liverpool bayağı gol yedi ve skrtel de aslında yine bu yıl savunma adına ahım-şahım bir performans vermiyor. formu ligin ortalarına doğru yükseldi, sonlara doğru düşüşe geçti. bu daha çok 32-33 yaşını geçen futbolcularda görülen bir durum; geç forma girip sezon biterken fiziklerinin tükenmesi nedeni ile.

    savunma çizgisi, skrtel'in hiç görmediği kadar önde bu yıl. mutlaka bunun bir payı olmuştur. yine de bir stoperin böylesi bir çıkış-düşüş göstermesi bu seviyede düşündürücü. zira, savunma oyuncuları düşünüldüğü kadar yorulmazlar aslında.

    hatta bir sağ bekin stoperden epey fazla koştuğunu kabul edersek, michael essien, fırtınalar estirdiği zamanlarda (chelsea'de) jose mourinho'nun ilk döneminde ara sıra sağ bek oynaması ile ilgili şu minvalde laflar etmişti: "görev verilen her yerde oynarım ama orta sahada daha çok koşma fırsatı buluyorum. sağ bek olarak sanki 4 maç arka arkaya oynayabilirim..."

    velhasıl, partneri değişse de, skrtel bu sezon savunmanın değişmez elemanı oldu ama açık alanda öyle bir dağılıyor ki, pozisyon neticelenene kadar yerini bulamıyor. bunda mutlaka savunmanın oturmamasının ve menajer brendan rodgers'ın da büyük payı var ancak yine de eğer skrtel yüksek güdülere sahip olsaydı, birkaç hayati müdahale ile şampiyonluğu getirebilirdi. benim açımdan özellikle son 7-8 maçı bir hayal kırıklığı. çok özel bir oyuncudur ama thiago silva'ya biraz yaklaşabilen bir oyun okuma güdüsü olsa aslında liverpool savunması kendisine de yaslanabilirdi.

    yani, ilk ismi yazılması gereken skrtel değil sanırım. bu yıl savunmada biraz "lider" kimliğine bürünmeye gayret etti lakin ayan-beyan hatalar yapan kolo toure bile maç ritmini bulsa belki her şey daha kolay olurdu. en azından liderlik skrtel'e teslim edilmemeli. tıpkı arsenal forması giyen thomas vermaelen gibi, daniel agger de (benzer tipte oyuncular) bu yıl dışarıdan kolay anlaşılamayacak bir nedenle düşüşe geçti, mamadou sakho ise gelecek vaadinden bir şey kaybetmese de tam oturmadı...

    kanımca, agger ile yollarını ayırıp (yüksek kontrat) skrtel-toure-sakho dörtlüsüne bir lider aramalı liverpool. aslında görünüşte skrtel'in liderlik edecek özelliği gerçekten de var lakin bunu tekrar denemek o seviyede fazlasıyla riskli. kolo toure ise uzun aradan sonra bu sezon iyi başlasa da, "yedek lider" olması şampiyonlar ligi'ne giden liverpool için daha iyi bir seçenek.

    liverpool, lucas leiva-steven gerrard merkezi olmadığı zaman rakibi yeterince sert karşılayamıyor ve bu kadar ofansif bir takımın bu denli pozisyon vermesi de pek garip bir değil fakat savunma önde olacaksa, cepheden kontra yeyince dağılan skrtel ile ne yazık ki olmaz.
588 entry daha
hesabın var mı? giriş yap