624 entry daha
  • bugüne kadar edindiğim tecrübelerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; müşteri memnuniyetine en çok önem veren firmalardan biridir.

    (bkz: yedirmeyiz)

    bundan birkaç yıl önce microsoft comfort curve keyboard 2000 model bir klavye almıştım. görseli de şöyle. oldukça rahat bir kullanıma sahip, tuşları yumuşak, multimedya özelliği esnek, kısacası birçok açıdan güzel bir klavye. neyse.

    bu klavyeyi aldıktan birkaç ay sonra bazı tuş kombinasyonları çalışmamaya başladı. örneğin araba yarışı oyunlarında geri giderken sola dönebiliyor fakat sağa dönemiyordum. ya da wasd yön tuşlarıyla ileriye giderken sağa dönemiyordum falan. yine bu problemden birkaç hafta sonra da m tuşu, backspace tuşu arada bir çalışmamaya başladı. bazen çalışıyor, bazen çalışmıyordu. can sıkıcı bir durum.

    internette yaşadığım bu problemler ile ilgili bir araştırma yaptım ve gördüm ki microsoft'un bu modeli için bu problemler maalesef kronikmiş. çoğu kişi aynı problemleri forumlara sıralamış ve büyük bölümü de 'klavyeyi çöpe attım, yazık oldu parama' tarzında serzenişte bulunmuştu. 'bu kadar çok kişi bu problemi yaşamışsa belki de microsoft'un bu problem hakkında bildiği birşeyler ya da bir çözümü vardır.' diye düşünerek microsoft türkiye sitesinin destek bölümüne girdim.

    microsoft'un destek bölümünden bir destek talebi oluşturabilmek için ilgili ürünün seri numarasını yazmanız gerekiyor. ancak bu sayede yeni bir talep oluşturabiliyorsunuz. ben de aynen böyle yapıp klavyenin altında yer alan seri numarasını girerek yeni bir talep oluşturmak istedim. ancak karşıma çıkan hata mesajı hayal kırıklığı yaratan cinstendi. klavyemin adı ve resminin olduğu bir sayfada 'bu ürüne bulunduğunuz bölge için destek bulunmamaktadır.' yazıyordu.

    bulunduğum bölge* için destek olmadığından bölgemi abd olarak değiştirdim ve aynı işlemi tekrarlayarak yeni bir destek talebi oluşturdum. destek talebinde olan biteni özetleyen kısa bir yazı yazdım ve 'bu problem hakkında yazılımsal bir çözüm var mıdır?' diye sordum.

    talebime ilk cevap hemen ertesi gün geldi. problemi detaylı olarak incelemek adına bilgisayarıma uzak masaüstü bağlantısı yapabilmek için telefon numaramı istediler. o zamanlar korsan windows kullandığım için kıllandım ve problemin yazılımsal değil, tamamen donanımsal olduğunu ve başka bilgisayarda denediğimde problemin devam ettiğini belirttim. bu cevabıma karşılık olarak 'biz yine de bir bağlanıp görelim' dediler. ben de ingilizcemin yeterli olmadığını, telefonda zorlukla anlaşabileceğimizi uydurdum ve ekledim: 'klavyenin garantisi devam ediyor, ben en iyisi satın aldığım firma ile iletişime geçeyim.'

    klavyenin garantici firmasıyla iletişime geçeceğimi öğrenen microsoft yetkilisi 'eğer klavyeyi yenisiyle değiştirmek istiyorsanız bunu biz yapabiliriz.' dedi. 'bize adresinizi göndermeniz yeterli.' diye de ekledi. ben de büyük bir şaşkınlıkla adresi gönderdim. ilk gelen cevap: 'siz abd'de yaşamıyor musunuz?' oldu. abd'de yaşamadığımı, klavyeye türkiye sayfasından destek talebi oluşturamadığım için bölgemi abd olarak değiştirdiğimi söyledim. tam 1 hafta hiçbir cevap alamadı. tam ümidi kesip 'microsoft da yalanmış' diye düşünmeye başladığım anda şöyle bir e-posta geldi: 'siparişinizin detayları aşağıdaki gibidir.'

    'lan, nasıl yani sipariş? para mı ödeyeceğim yoksa?' falan diye düşünürken hemen e-postayı yanıtladım:

    'bu gönderdiğiniz ürün için ya da ürünün kargosu için herhangi bir ücret ödeyecek miyim? çünkü kargo ücreti klavyenin bedelinden daha fazla olacaktır.'

    cevap:

    'hayır, herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.'

    ben:

    'peki eski klavyemi nasıl göndereceğim?'

    cevap:

    'o sizde kalabilir.'

    bu yazışmadan tam 11 gün sonra klavye kapıya geldi. microsoft elimdeki klavyenin gerçekten bozuk olup olmadığına emin olmadığı halde, benim memnuniyetimi önemseyerek düşünmeden gönderdi klavyeyi.

    bu hadiseden sonra zaten çok sevdiğim microsoft'a hayranlığım bir kat daha arttı. ben de bu durumu boş geçmeyerek windows 8'i lisansıyla birlikte satın aldım.*

    office hala lisanslı değil, ama çaktırmayın.
642 entry daha
hesabın var mı? giriş yap