130 entry daha
  • gerçek kahvenin ne olduğunu bilmeyen zihniyettir.

    önce olayın kapitalizm ayağına bir değinelim ki zaten esas içler acısı noktası burasıdır. kolombiyalı, starbuck için kahve üreticisi ortalama bir çiftçinin starbuckstan 1 fincan kahve içebilmesi için 11 gün yemeden içmeden starbucks a kahve satması gerekmektedir ki kenya'daki, afkikadaki duruma hiç değinmiyorum bile.

    fiyat politikasnda ise kimse kusura bakmasın ama asgari ücretin 900 tl bile olmadığı bir ülkede 7.5 tl ye 1 fincan kahve satmak akıl mantık işi değildir, hoş adamlar satar alanlar memnun olduktan sonra ama orası ayrı konu. ama 4 tl ye satılan hoşaf yada ne ise bunun pahalı olmasını gerektirmez, 4 tl ye satanda pahalı satıyordur, ona 4 tl vereceğime kahveye 7.5 tl veririm mantığı burda işlemez çünkü zaten ona 4 tl vermeyeceksin.

    gerçek kahve politikası ise aldatmacadan ibarettir, hayatında instant kahveden başka kahve içmemiş yada saçma sapan şuruplu, kremalı kahve içmiş insanların hoşuna gider bu kahveler ki normaldir. bir sorun bakalım italyada neden starbucks yok, gerçek kahve nedir diye diyecem ama sormayacağınıza eminim aksine kendi şirketiymiş gibi starbucksı savunanlar çıkacaktır ki o da normal sanırım geldiğimiz noktada.
573 entry daha
hesabın var mı? giriş yap