15 entry daha
  • şehir çocuklarının sıçmakta zorlandığı tuvaletlerdir. bu tuvaletlerdeki tuvalet kağıdının bir ucu boklu tahtaya değmiş, sabitlendiği yere ise örümcek ağları birikmiştir. çelik maşrapanın içindeki suda ise ölü karıncalar ve tek bacağı kopmuş arılar yüzmektedir. bu tuvaletlerde geceleri sıçmak ve işemek daha kolaydır. çünkü tüm börtü böcek evine yuvasına dağılmıştır. ancak sabahları bu tuvaletler fear factor extreme'deki oyunlar gibidir. götünüze arı sokabilir, tahta aralıklarından yılanlar girebilir, bacağınızın altından örümcekler depar atabilir.

    köy tuvaletlerinde yaşanan en büyük tehlike ise; köy tuvaletlerinin kapı kilit sistemlerinin karanlık çağa uygun olarak tasarlanmasıdır. götünüzü emanet ettiğiniz tuvaletin kapısını çiviye sarılı genellikle solumuş pembe bir ip koruyordur. refah seviyesi yüksek köy tuvaletlerinde ise anahtarcıdan alınmış ve tahtaya çakılmış sokup çıkarmalı demir kilitler dikkatleri çekmektedir. maalesef günümüzde o bilindik ve çekirge sesleri eşliğinde sıçtığımız köy tuvaletleri azalmaktadır.

    küreselleşmenin; köyleri ve haliyle köy tuvaletlerini de etkisi altına alması vahim bir durumdur. günümüzde tahta köy tuvaletlerinin yerini beton köy tuvaletleri almıştır. artık köy tuvaletlerinde eski tat kalmamıştır. buna en çarpıcı örnek; artık bu tuvaletlere eşek arısının girmiyor oluşudur. eskiden ne güzeldi, sıçışın en zevkli yerinde bir eşek arısı tuvalete girer ve ortalığın .mına koyardı. eskiden insanın karşısına çıkan engeller o insanın şükretmesini sağlıyordu. günümüzde ise bize şükretmemizi sağlayacak çok az şey kaldı. onları böyle betonlaştırıyoruz işte.
194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap