5 entry daha
  • kasabin mezuniyet torenine gitmemesi yadirganmazken mezun olmus ogrencinin gitmemesinl yadirganir. cunku kasap bey(hanimefendi degildir herhalde) mezun degilken mezun olmus ogrenci mezundur. isin ilginc tarafi kasap bey'in mezuniyet torenine gitmemesi yadirganmadigi gibi mezuniyet torenine gitmesi yadirganir. uç ornekler veriyorum ki hepimiz anlayalim.

    ayrica burada daha fazla yadirganmasi gereken sey mezuniyet toreninin sikik olmasi. "gitmedin nerden biliyorsun?". e bilmek icin gitmeye gerek yok ki. bazi seyleri gozlemlemeden de sikik olduguna karar vermeli insan. mezun olan 400 kisi var, onarli gruplar halinde bunlarin sahneye cikip inmesi oldukca sikici oldugu gibi cok da uzun suruyor. en sonunda kepi havaya atiyorsun. bunun nasil bi guzelligi, coskusu, heyecani var anlayabilmis degilim. hep birlikte istiklal marsini soylesek valla daha guzel bundan. mezun oluyorsun, bunun icin toren yapiyorlar, fakat bu torende ne sanat mevcut ne de amaca uygun skecler. dort sene gecirmis insanlar orada, ne bileyim en komik secilen bir olay anlatilabilir ya da sinifta olmus absurdluklerden bahsedilebilir. okulda onemli yer tutmus bir olayi okulun tiyatro klubundeki ogrenciler canlandirabilir ve daha bir suru sey yapilabilir. ne yazik ki mezuniyette olan sey madde ve manadan uzak bombos bir kep atma merasimiyken daha da kotusu yataktan kalkmis hallerinden daha guzel olmayan asiri makyaj yapmis kizlar. ulan sosyal hayattaki halinizi dugunde ve mezuniyetteki halinize bin kere degisirim kizlar.

    elbette ki ben mezuniyet toreninde olusan bu anlamsizliklardan dolayi gitmiyor degilim. ben zaten boyle toplu merasimlerden ve herkesin mutlu oldugu yerlerden hoslanmayan adamim. ustelik mezuniyet kiyafeti de 50 liraymis. sikerler. ben o paraya hazir indirime girmisken he by mango'dan bi gomlek cakarim. huyum kurusun indirime girmis he by mango magazasinda ve ceza sahasi icerisinde oldukca merhametsizim. is gorusmesi yaparken bunu cv'me yazacagim. mezuniyet torenine gitmedigimi yani.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap