16 entry daha
  • sountrack albumunde, intro'nun iki varyasyonu daha bulunmaktadir. chant 2 (ghost city) ve chant 3 (reincarnation) olarak gecerler. chant 3'un yaylilari muazzam. yaylilarin vokalle en muthis uyum sagladigi kisimlar kanimca chant'in ikinci tekrari sirasinda arkada duyulan yaylilar. vokal olarak, ozellikle ana vokalin on plana ciktigi kisimlar muthis, az sonra asagida romaji ve ingilizce karsiliklarini da verecegim tam olacak. su filmin en guclu yanlarindan biri bu ibretlik soundtrack'i. filmin introsunu bir kere izleyen unutmaz soundtrack sayesinde. nightstalker ve floating museum'a gelmedim daha bak.

    chant'larin genel sozleri soyle. bu sozler eski japonca ile yazilmis. zannedersem bu yuzden bakinca modern japoncadan biraz farkli duruyor gibiler. (kit japonca bilgimle bana degisik geldi, bilemedim)

    a ga maeba, kuwashime yoini keri / when you are dancing, a beautiful lady becomes drunken.
    a ga maeba, teru tsuki toyomu nari / when you are dancing, a shining moon rings.

    yobai ni kami amakudarite, / a god descends for a wedding
    yoha ake, nuedori naku, / and dawn approaches while the night bird sings.
    tookamiemitame / god bless you. god bless you.

    chant 3'te ana vokalin on plana ciktigi kisim "tookamiemitame" dedigi kisim. burayi dinlerken aklima puppermaster gelir, cyber kamiler seni kutsasin puppetmaster!

    filmi 1 kere izle, albumunu 500 kere dinle. her dinleyiste izlemis kadar ediyor insani.

    bunun bir de konseri vardi bir yerlerde. bu chant'lari uzun uzun soyluyorlar iki saat. sevmeyen insani bayar diye koymuyorum simdi buralara. (dayanamadim, koydum: https://www.youtube.com/watch?v=z64hci2rqke yaylilar daha dehset bunda)

    ek: tum bu yazdiklarim orijinal ost ile ilgili. ghost in the shell 2.0 adi altinda sonrada cikan sozde "remastered" olanlari tenzih ediyorum. ondaki vokaller yaylilar orijinali kadar kuvvetli degil.
306 entry daha
hesabın var mı? giriş yap