57 entry daha
  • radiohead'in 2 albümlük deneysel macerasından edindiği tecrübesini ve yıllar boyu gelen rock müzik birikimini birleşterek yepyeni bir enerjiyle dönüş yaptığı albümdür.

    en yaklaşık ifadeyle ok computer'ın elektronik müzikle sulanması sonucu oluşmuş olduğu izlenimi veren albüm, bir radiohead klasiği olarak ne bir önceki ne de daha önceki hiç bir albümleriyle benzeşmez. ayrıca grup bu albümleriyle siyasi duruşlarını net olarak ortaya koymuş, şarkı sözlerindeki açık göndermelerle tepedeki siyasetçileri yerden yere vurmuştur. özellikle açılış şarkısı olan 2+2=5'te olduğu gibi, grup ok computer'dan sonra yine george orwell'ın ünlü romanlarına göndermelerde bulunmuştur.

    2+2=5, go to sleep, scatterbrain gibi gitar şarkılarının yanı sıra; backdrifts, sit down stand up, ya da idioteque'nin devamı niteliğinde sayılabilecek myxamatosis gibi elektronik tabanlı şarkılarla dolu olan albüm, aynı zamanda there there ve a wolf at the door gibi daha önceki albümlerde eşi benzeri görülmemiş çalışmalar da bulundurmaktadır.

    albüm o sıralar ok computer ve kid a çevrelerinde 2'ye ayrılmış olan radiohead hayranlarını fazlasıyla mutlu etmiş ve genel müzik kriterlerine göre çok başarılı sayılsa da, bugün dönüp bakıldığında radiohead'in 97-2007 aralığında çıkardığı en zayıf albüm olarak görülmektedir.

    (bkz: amnesiac/#45106607) önceki || sonraki (bkz: in rainbows/#45041408)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap