38 entry daha
  • radiohead'in 2000'lerin başında geçirdiği değişim sürecinin göbeğinde yayınlanmış olan kid a'nin karanlık yüzüdür.

    grup yeni albüm hazırlarken 20'den fazla şarkı üretmiştir. bunların içinden bir konsept albüm olan kid a çıkmış, geriye kalan şarkılar ise amnesiac'ı oluşturmuştur. lakin albüm dinlendiği zaman asla birbirinden alakasız şarkılardan oluştuğu izlenimini vermez, aksine en az kid a kadar bütün bir albümdür.

    albümün başlarında elektronik müzik hakim görünse de, şarkılar ilerledikçe caz müzik etkileri görmek mümkündür.**
    açılış şarkısı olan packt like sardines in a crushd tin box, grubun yeni elektronik altyapılı müzik anlayışını adeta bir şöleni halinde sunar dinleyiciye. söz konusu şarkıdaki elektronik katmanlar öylesine yoğundur ki üst üste binmeye tüm şarkı boyunca devam ederler.
    devamında çalan pyramid song, i might be wrong, knives out gibi parçalar radiohead'in her zamanki depresif ve melankolik halini bu albümde de yansıtmaya devam ederken, you and whose army ve dollars and cents ise grubun politik yönünü aktarmaktadır.

    albüm belli bir kesim tarafından zayıf bulunurken, başta da belirtildiği üzere karanlık yapısı yüzünden pek çok hayranın favori albümü konumuna gelmiştir.

    bu dönemde bir de i might be wrong live recordings adı altında bir konser kaydı yayınlanmıştır. bu kayıt ayrıca incelenmeye değer olup, içinde bulundurduğu bir çok parçayı daha da güzel kılmayı başarmıştır. en başta like spinning plates'in düzgün hali için bile dinlenmeye değerdir.

    (bkz: kid a/#45075963) önceki || sonraki (bkz: hail to the thief/#45139748)
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap