56 entry daha
  • insanın görünüşünden çok deri altındakine önem veren ve bunu yücelten bir film olur sanmıştım, izledikten sonra anladım ki yanılmışım.iyi ki de yanılmışım ki filmin ilgilendiği bundan daha güzel.

    --- spoiler ---

    şimdi, filmin başında scarlet*insan dillerinden birini öğreniyor ve dünyaya geliyor.motorcu yardımcısı ona bir kadın getiriyor ve scarlet onun kıyafetlerini giyiyor.internette gördüğüm kadarıyla bu kadını da scarlet gibi görenler olmuş.yani onun gibi dünyaya erkekleri baştan çıkarıp derilerinin altındakini başka bir şey,varlık tarafından sindirilmelerini sağlamak.ama kadın da scarlet gibi farklı hissetmeye başlar, onun için de motorcu sürekli onu izler diyenler var.

    böyle bir çıkarım var doğru olabilir ama ben pek katılmıyorum.ben izlerken o kadının orada olmasının sadece kıyafetleri alabilmesi için olduğunu düşünüyorum.yani üzerine çok konuşulması gereken bir sahne değil gibi ama tamamen geçersiz bir düşünce de değil.

    kadın, insan derisinin altındakini sindirme amaçlı gönderildiğinden canavar gibi görünen adamı da arabaya alır.ama aynaya baktığında yavaştan değişmeye başlar.kapının ardında sıkışan dışarı çıkamayan sinek gibidir uzaydan gelen ve canavara benzeyen adam.bu yüzden de adamı bırakır.

    kadının pasta yediği sahne filmin en önemli sahnelerinden.dışarıdan güzel görünen bir şey içinin de aynı olduğu anlamına gelmez.tıpkı onu yiyen kadın gibi, onun içinde de insanların korktuğu gördüğü anda kaçtığı kendi bedeni vardır.
    --- spoiler ---

    bu yılın en iyi bağımsızlarının arasına yazmak şart bu filmi.bir ara romana da bakmak gerek.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap