9 entry daha
  • türkiye'deki iğrenç arabesk kültürü. dünyada rock müziğin zirve yaptığı ve metal müziğin ortaya çıktığı yıllarda malesef türkiye'de arabeskçiler ortaya çıktı ve hızla yayıldı. dünyada pink floyd'lar, led zeppelin'ler, black sabbath'lar, iron maiden'lar, queen'ler ortayta çıkarken, bizde ibo'lar, orhan gencebay'lar, müslüm gürses'ler, ferdi tayfur'lar aldı yürüdü.

    gitar, şeytan icadı olarak görüldü. rock - metal dinleyenler hippi / allahsız / asi / ziyan vs. olarak görüldü. doksanlarda bi hareketlenme olsa da, doksanların sonunda haberlerde çıkan satanizm haberleri bir türlü gündemden düşmedi ve bu haberlerde metalcilerin artık neredeyse ne kadar vahşi yaratıklar olduğu insanların beynine kazındı. hangi grupların satanist olduğu falan tartışıldı televizyonlarda. hiç unutmuyorum, led zeppelin dinleyen satanist oluyomuş diye geyik bile döndü bi ara. yuha yani değil mi? bırakın rock'ı metal'i, insanların siyah tişört giydiği için "satanist misin sen", "kedi mi kesiyon sen" diye taciz edildiği yıllar yaşandı.

    bugun bunlara rağmen türkiye'de yine de iyi bir metal müzik dinleyici kitlesi olduğunu düşünüyorum. en azından aynı klasmandaki ortadoğu ülkelerinden çok daha iyidir herhalde.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap