• insanların çoğu başından telepati, prekognisyon veya benzeri bir paranormal fenomenin geçmiş olduğunu iddia eder. bu tür olayların gizemi günümüzde bilimsel olarak açıklanamamıştır.

    parapsikologlara göre, uzun süredir görmediğimiz birini tam düşündüğümüz sırada veya onu düşünmemizden kısa bir süre sonra onu görmemiz veya ondan bize telefon gelmesi ya da bir arkadaşımızdan onunla ilgili haber almamız telepatik irtibatın deney dışı örneklerinden biridir.

    ayrıca karşımızdaki leb demeden bizim ne söyleyeceğini bilmemiz de bazen tahmin gücümüzün ötesindedir. hatta bununla ilgili benim de bir anım var:

    "sıkıcı seminer günlerinden birinde arkadaşlarla tabu oynuyoruz. işaretler ve beden diliyle kelimeyi kendi grubumuza anlatıyoruz. gruptan arkadaşım ellerini havada döndürdü saniyenin binde birinde disco topu dedim. arkadaşlarım ohaaa falan oldular. eller havadaya uygun milyon kelime var, kartları ve kartlardaki kelimeleri de daha önce hiç görmedim. disko topu laa bu kelimeyi hayatımda kaç kere telaffuz etmiş olabilirim. şu an gizemli görünmese de * o an garipti.(bkz: bu da böyle bir anımdır)"

    bu tür yargılar deneysel yöntem kullanılarak sistematik bir şekilde incelenmediğinden bilimsel çevrede kabul görmez. ölmeden önce biri şunların gizemini açıklasın.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap