13 entry daha
  • bağımsız sinema nedir, neye benzer, nasıl yapılır gibi soruların cevabı olan bol ödüllü bir mike leigh filmidir. ayrıca "yahu bu meşhur ingiliz aksanı ne menem bir şeydir, şunu bir de biz görelim, bir de biz duyalım" gibi bir isteğiniz varsa kesinlikle bu filmi izlemenizi öneririm. alt sınıf mensubu bir ingiliz ailenin hikayesini anlatan filmde, look at ya'larla, ain't you'larla mest olmanız, sweetheart'larla kendinizden geçmeniz işten bile değil.

    filme gelince, aile mefhumunu içinde barındırdığı sırlar (secrets) ve yalanlarlarla (lies) birlikte ele alan, bol dialoglu, buram buram ingiliz kokan, sıcak mı sıcak bir mike leigh filmidir. mike leigh'in ustalık dönemi filmlerinden biridir. mike leigh'in neden usta bir yönetmen olduğunun belgesi niteliğinde bir filmdir.

    cynthia'nın yıllar sonra karşısına çıkan kızı hortense ile holborn tube station'ın önünde buluşmalarından, kafedeki muhabbetlerine ve nihayet ayrılmalarına değin geçen süre filmin en can alıcı dakikalarını oluşturmaktadır. peçetelerinizi hazırlarsanız iyi edersiniz. ayrıca cynthia rolünde brenda blethyn döktürmüştür.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap