237 entry daha
  • benim için yeri çok ayrı olan bir karakterdir. iki haftaya yirmi yaşına gireceğim. 2000'li yılların başı, bilgisayarıma adam akıllı ilk kez yüklemeye çalıştığım iki oyundan birisiydi max payne; diğeri age of empires. benden on dört yaş büyük kuzenime, " abi bende bilgisayarda oyun oynamak istiyorum " deyince " max payne yüklemeye çalışayım sana koçum " demişti.

    bildiğin ailecek max payne'in kuruluşunu izliyoruz pc ye. o kadar heyecanlanmıştım ki bir önce ki gece max payne yüklenecek pc ye diye uyuyamamıştım yeminlen. ama maalesef pc nin gücü yetmedi bu oyunu çalıştırmaya. büyük hayal kırıklığı yaşadım. o günü hatırladıkça hala üzülürüm be. " abi lütfen bi yol bul abi, abi lütfen oynayayım bu oyunu abi " diye ağlamaklı ısrarlarım... cd takılınca gelen yükleme ekranında ki max payne'in tipi ve çalan müzik. abimizi bildiğin idolüm bellemiştim. max payne gibi olmak, görünmek istiyordum. ve ister inanın ister inanmayın oyunu yükleyemediğim için yaşadığım hüzün o müzikle bir araya gelince max payne'i oynamadan hikayenin acısını hissetmiştim.

    sonra ki yıllar max payne 2'yi büyük bir heyecanla oynayıp bitirdim. kaç sene oldu bitireli ama çoğu sahnesi hala aklımdadır.

    bir haftadır falan max payne 3'ü çalıştıracak bi pc ye sahip olmadığım için oyunun gameplay'ini izleyip bitirdim. senaryo konusunda çoğu kişiye katılıyorum, max payne'e yakışmamış. ama akıcı bir senaryo olduğunu da belirtmem lazım. merak ediyorsunuz devamını ister istemez. ama daha derin bir konu işlenebilirdi. ayrıca her bölümün işleyişi konu farklılaşsa da " siper al, adamları vur" a döndüğü için biraz sıkıcı kabul ediyorum. ama bazı bölümlere özel konulmuş bullet time lar efsane kesinlikle. canını yiyeyim bullet time, az mı havada süzüldük, az mı delik deşik ettik milleti. ne olursa olsun bir oyunda max abimiz varsa ben oyunu öpüp başıma koyarım.

    lafı çok uzattım ama şunu da belirteyim, max payne'in ilk oyununu hala oynamadım. gecenin bir yarısı indirip oynama hissi geldi bana da. yakın zamanda indirip bu hasrete bi son vereceğim. kalın sağlıcakla dostlar.
195 entry daha
hesabın var mı? giriş yap