12 entry daha
  • çok da fena olmayan film.

    rus oyunculukları amerikalı oyunculuklarından daha iyiydi kesinlikle. şöyle de bir şey var; rusya'nın özellikle o bölgelerinde ingilizce bilen insan bulmak oldukça zor. bu herifler önce barmen buluyorlar-hadi bu en olası olan, sonra barda onların servisini çekecek bir abi buluyorlar, sonra bir de olaya şahit olan onun halasını buluyorlar ve hepsi çatır çatır ingilizce konuşuyor. hem tercümeye yardım edecek hem de gruba katılacak bir rus dağcısı daha mantıklı olurdu.

    filmin içerisinde bir çok kopukluk var, üzerinde durmaları gereken ya da daha ayrıntılı vermeleri gereken yerlerde üstün körü geçiyorlar. karakterlerin kendi içlerindeki ve grup içindeki çatışmalarını çok zayıf vermişler. hızlı akmış yani film. özellikle başındaki gereksiz sahneler kısa kesilip olaya daha bodoslama girilebilirdi.

    her ne kadar çok eksiği olmuş olsa da kurgu hoşuma gitti. bu olayla ilgili bir çok efsanevi hikaye var. philadephia deneyi ile bağdaştırıp, gerçek fotoğraflar ve kimlikler kullanmaları başarılı olmuş ama arkadaş gidiyorsan oraya alfabesini öğren en azından, kelimeler nasıl okunur bil de git. ben 15 gün tatile gitmeden önce alfabeyi öğrendim iki günde, basit cümleler kurmayı öğrendim de gittim. gittiğin coğrafya hakkında bilgi edin öyle git, bu nokta film boyunca itici geldi.

    yazılı bir romanı var mıdır bilmiyorum da bu kurgunun yazılı hali görsel halinden çok daha başarılı olur kanımca.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap