93 entry daha
  • askerliğin abartıldığını düşünebilecek ticari grup ablalarımıza biraz bahsedeyim. mesela, öyle bir yerdir ki, anasının amından senden üç ay önce çıktı diye bir adam sırf, aklına gelmeyecek işkenceyi yapabilir. botlarını boyatır, yatağını toplatır, her türlü kişisel işine koşturur, nöbetini tutturur. ha bunlar sadece askerlikle ilgili olanlar, bir de küfür eder, aşağılar, insanın insana yapmayacağı her şeyi yapar. neden? (bkz: devrecilik) bu sistem oradaki komutanlardan da destek görür zira asker ne güzel, çok affedersiniz "sike sike" birbirini disipline etmektedir, ne gerek vardır bozmaya, aynen devam..

    ha bu bahsettiğim işin uzun dönem asker boyutu, kısa dönemler yaşamıyor mu aynı problemi? hem de nasıl. birliğine göre rütbece üstte olduğu askerlerden devrecilik sayesinde köpek muamelesi gördüğü olur, tabi ki komutan insiyatifiyle. komutanlar zaten fasulyeden asker saydığı için asla adam yerine koymaz, etinden sütünden azami faydalanır, üzerine bir de aşağılar. asker yaranmaya çalışsa yaranamaz. kardeşi yaşındaki adamların her türlü pisliğini çeker. hadi diyelim asteğmen, onlardan da nefret edilir. rütbesizler sallamaz iş yaptıramazsın, rütbeliler canına okur, yüklenmediğin angarya iş, uğraşmadığın pislik kalmaz. bu saydıklarım saldırı tehdidi altında olmayan birliklerin bir rutinidir. bir de tehlikeli bölgede hayati tehlike bulunup da bunları ilaveten yaşayan askerler vardır.

    askerlik öyle bir yerdir ki, canına tak eder, seni son noktaya kadar zorlar ve öteye geçer, çare bulamaz, çıkış bulamaz, dayarsın g3 ya da hk33'ün namlusunu kendine, çekebilirsin tetiği. çıkıp çatıdan baş üzeri kendini atabilirsin, kurtulamayım diye. bu bahsettiğim iki olay sırf devrecilik denen gudubet yüzünden yaşanmıştır. askerliğim boyunca 3 kısa dönem devrem, bir de bölüğümün asteğmeni terk edilmiştir. bunlar sadece benim bildiklerim. terk edildikleri süreçte muhtemelen aldatıldılar da.

    gittiklerinden farklı bir hale geliyorlarmış.

    yapma yaa?? gerçekten mi? sen ne güzel tespit sıçıyorsun öyle. lan adamın beyninin gönyesi şaşıyor. bir gün içinde bir ismin, ailen, sosyal bir varlığın varken, sadece bir numaraya dönüşüveriyorsun. şoka alışamayanlara bir kaç günde öğretiyorlar asker oldukları sürece "ne" olduklarını. bir numarasın sen, sayısın, başka hiç, ama hiç bir şey değilsin.

    erkekler askerlikleri boyunca hırçın, huysuz ve uyumsuz olabiliyorlar, evet onları bekleyen sevdicekler ya da aileler zor zamanlar yaşayabiliyorlar ama bir daha düşünmeleri için yazdım bir kamyon lafı. hani az, ama biraz anlayabilsinler diye. telefonda iyiyim ben şöyle geyik yapıyoruz böyle oldu diye sakince anlatan adamın tek derdi orada gördüğü ve yaşadığı şeyleri ona değer veren insanların bilip üzülmemesi.

    doğru, kimse penis yokluğundan, yalnızlıktan, ilgisizlikten ve dahi çok özlemekten dolayı aldatmaz. sıkıya gelemediği, sevgisine değer vermeyip en başta kendi sevgisini paçavra olarak gördüğü için aldatır. sonra da gelip burada sikko sikko tespit sıçar.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap