5 entry daha
  • socratesden bu yana gelen "cehalet mutluluktur" gorusu uzerine bir deneme etkisi tasiyan cumle..şöyle bir tarihsel surece baktigimizda dogruluguna yuz de yuz emin olabilio insan..

    mesela yil 1410 civari yer izmir karaburun..o gune kadar osmanli boyunduru altinda yuksek vergiler tarafindan ezilen halk gene de mutlu..vergisini verior sonra da "azicik asim tasasiz basim" diyerek padisaha sukredior..sonra seyh bedrettin adinda biri cikip bunlara haklarini aramayi ogretiyor..kardescesine yasamayi..ozgurlugu..

    sonucta karaburun halki tarihte gormedigi katliami goruyor..

    sekspirin dedigi gibi "it takes a fool to remain a sane" aslinda her sey..ve her sey..

    mesela yil 1789..o gune kadar louielerin birine hay hay sonra ki louie ye eyvallah diyen halk gene de mutlu..tamam bazi sinir bozucu uygulamalar var ama tanrinin lutfudur kral..ama sonra rousseau cikip insan haklari,kardeslik,ozgurluk,esitlik i ogretior halkina..ve sonra önce soylulara sonra devreimi yapan kitleye yonelen bir katliam..ve krallik gene yeserior..

    sonucta bilgi hayatin daha guzel olmasini sagliyor..ama bilginin actigi kapiyla hayatin daha guzel olmasi arasinda cok cok cok uzun dikenli bir yol var..

    hani o yolun ortasinda insan "keske tek derdim cep telefonu markam ve tuttugum takimin ligdeki durumu" olsaydi demiyor diil..
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap