35 entry daha
  • neredeyse 20 yil boyunca kullanilmis bir formattir (bkz: oha). 2000 yilinda bile cogu filmin dvd'si yoktu, hala kullaniliyordu...ve tabii ki de dugun kasetleri vcd'ye aktarilmamisti.

    popularitesini porno sektorune degil ucuzluguna, kapasitesine ve lisanslamasina borcludur.

    turkiye'de asla avrupa ve abd'deki populerligine ulasamamistir. 90larda bile cogu insanda vcr yoktu. film (ve tabii ki de dugun kasedi) izlemek icin surekli birilerinden odunc alinirdi (vcr eski olanlardansa genelde esek gibi olur, 5 yasindaki velet zar zor tasirdi). buyuk 4-5 kent disinda da vhs kiralama/satin alma yerleri azdi. ecnebilerde ise blockbuster ve kucuk "mom'n'pop shop"lar almis basini gitmisti.

    iste bu yuzden vhs ile ayni camur kalitede olmasina ragmen vcd, turkiye'de cilgin bir populerlige ulasmistir. avrupa ve abd'de adi bile duyulmamistir vcd'nin. cunku heriflerde zaten vhs vardi.

    bi de kasedin cok sarilmis yerlerinde parazit olurdu ve bu uyari olurdu bize. mesela temel icgudu filminin kuku sahnesi veya alien'daki chestburster sahnesi. sahne gelmeden once hayvan gibi parazit olur (sarmaktan yalama oldugu icin), siz de "ahan da sahne geliyeeee" diye hazirlardiniz kendinizi.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap