1 entry daha
  • mg serisinden bir modelini tek oturusta yapmaya kalktiginiza omurganizi elinize almanizi saglayacak modeller butunu.

    gorunce milletin gotunu dusurecek modeller yapmak icin titizce uygulanmasi tavsiye edilen sira ve gerekli malzemeler kisiden kisiye degisse de kabaca soyledir;

    1) parcalarin kesimi ve temizligi: parcalarin kesiminde ince uclu yan keski, kestikten sonra kalan kirli plastigin temizligi icin ise cubuk zimpara (zimpara kagidinin cubuk seklinde olani) zimparadan sonra parlatmak icin boyle cubuk seklinde cila hedeleri de var.

    2) pre-shading: modele dogal tonlar vermek icin. anladigim kadariyla bunu yapmadan panel cizgilerini cizmeye gecebilirsiniz ancak bunu yapinca daha $ukela duruyor. (airbrush falan lazim buna, biraz mesakatli is) (gunpla zaten hali hazirda renkli ve cilali geldigi icin bu asamadan evvel ek bi yuzey temizligi yapmak gerekiyor mu bilmiyorum.)

    3) post-shading: pre-shading yapilmissa gerekli. yine airbrush ile parca uzerine 2-3 katman boya atip pre-shading asamasinda atilan boyanin detay halini almasini saglamak.

    4) panel cizgileri: pre-shading yapmadiysaniz; bunu yapmak icin ozel gunpla kalemleri var, ince uclu veya ince tahta kalemi uclu gibi. ince uclu olanlar standart fine-point kalemler. bunlarla panel cizgilerini tasirmadan cizmek mumkun. "ben shading ile fazla ugrasmak istemiyorum" diyecekler icinse, ikinci tip kalemden alip tasira tasira panel cizgilerini cizdikten sonra kulak temizleme cubugu ile fazla murekkebi tamamen silmeden biraz temizleyince pre-shading yapilmis havasi veriyor. bir diger yol ise cok ince uclu firca ile hafif sulandirilmis boyayi panel cizgilerine damlatmak. en iyi sonucu bu veriyor ancak sabir istiyor dogal olarak.

    top uclu tornavida ile parcalar uzerine cukurlar olusturup bunlarin uzerine cikartma yapistirmak gibi bir aksiyon da mevcut. buyuk parcalarin kose noktalarina bu sekilde cikartmalar yapinca sanki oralarda montaj vidalari varmis gibi duruyor.

    ozellikle metalik boya kullanildiginda model kendini asiyor, amurolari aglatiyor hungur hungur.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap