64 entry daha
  • "toplumun içinde bulunduğu durumu, basit bir gerçek olarak alıyorsunuz. neden? yoksul sınıfa ait olmayan, hali vakti oldukça yerinde olan sizler, neden başkaldırmıyorsunuz? bir komünist ya da sosyalist olarak değil, tüm toplumsal sisteme karşı bir başkaldırıya neden girişmiyorsunuz? bunu yapmaya gücünüz yeter, öyleyse neden doğruyu bulmak ve yeni bir toplum yaratmak için zekanızı kullanmıyorsunuz. fakirler başkaldırmayacaktır çünkü ne enerjileri var ne de düşünmeye vakitleri; yalnızca yiyecek ve iş aramakla meşguller. fakat sizin zekanızı kullanabilecek birazcık da olsa boş vaktiniz var, siz neden başkaldırmıyorsunuz. neden düzgün, gerçek bir toplumun nasıl olmasını gerektiğini bulmuyor ve yeni bir medeniyet kurmuyorsunuz? eğer bunu siz başlatmazsanız, fakirlerin başlatmayacağı açık."
    ...
    ..
    " efendim, gerçekten devrimci olan her şey, hakikati gören ve bu hakikate göre yaşamaya hazır olan az sayıdaki kişi tarafından yaratılmıştır. fakat hakikati keşfetmek, gelenekten kopmayı gerektirir ki bu tüm korkulardan kurtulmak demektir"..

    bunları düşün krishnamurti

    bu kitabı belki yıllar evvel okumaya kalksaydım bu çok basit diye önemsemez kenara koyardım. aynı osho' ya yaptığım gibi yani. nedense içinde hakikat denilen "şey"in var olabileceği ya da yanından geçebileceği türdeki kitap-sözler illa zor anlaşılmalı hatta anlaşılmamalıymış gibi geleneksel bir inanç var. zor olmayanın değersiz sayıldığını bize kim söylediyse yalan söylemiş. bunu aslında ikili ilişkilerde kaçan kovalanır denen planlı saçmalığa da bağlayasım geldi ama şimdi yeri değil. neyse işte o temelsiz mantıktan sıyrılmam bu yıllarımı aldı. sade ve açıkça söylenmiş sözlere ihtiyacım var.
183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap