81 entry daha
  • hakkında biraz zorlama da olsa benim de bir analoji kurmak istediğim film. film bir şekilde akp'nin yükselişini ve yan aktörleri andırıyor.

    1) albay, adı üstünde, askeriyeyi temsil ediyor. yönetimde zaafiyet iddiası ile darbe yapıyor (misal 12 eylül) ve yönetici oluyor. astığım astık, kestiğim kestik, her şeye müdahil oluyor. herkes ondan çekiniyor, o en çok seyit'i eziyor. tıpkı komutanlar gibi ıvır zıvır takıntılar var meslekten kalma, her yerin sabunla yıkanıp pırıl pırıl olması gibi.

    2) kapıcı seyit: çok net, akp. kesinlikle ahlaki bir duruşu yok, tam bir fırsatçı, ayrıca köylü ve yıllarca ezildiği için bileniyor.

    3) hırsızlık vakası: 2001 ekonomik krizi ve sonrası. nasıl seyit, hırsızlık olayını yakalayıp apartmanı aldıysa akp de kriz sonrası tek öne çıkan parti olup iktidarı ele geçirdi, ilk yıllardaki başarılı ekonomik yönetimle kazık çaktı.

    hırsızlık vakasını, ergenekon davasına da benzetebiliriz, seyit olayı fırsat bilip albay'ı indirdi, akp de askeri vesayeti bitirdi.

    4) seyit'in apartmanın 51%'ini alması: akp'nin seçim zaferleri. artık geriye kalan 49%'un sözlerinin hiç önemi yok, 51%'i temsilen seyit ne derse o olur, yöneticilik kalkar, kapıcı aidatı artar vs.

    5) dedikoducu makbule: medya. tam bir yavşak, ama otoriteye hep yakın. filmin sonunda seyit'in evini nasıl övdüğünü görün, orada yiğit bulut'u göreceksiniz.
206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap