49 entry daha
  • doğru firmayı seçer ve poliçe içeriğinizi iyi bilirseniz size kazanç getirecek üründür.

    gelen mesajlar üzerine acente sahibi olarak açıklayıcı bir yazıya başlıyorum başka sorunuz olursa da mesajla ulaşabilirsiniz.
    kasko dediğimiz şey trafik sigortasının aksine kişilerin kendi tercihine bırakılmış başta sigorta şirketleri ve daha sonra bankalar olmak üzere kendi seçtiğiniz ürünü alarak aracınızı detaylı bir korumaya sokan can kurtarıcı bir sigorta türüdür.

    kasko yaptırma bilinci ülkemizde genel olarak gayet güzel seviyelerdedir.bunda araç fiyatları yüksek olduğu için araçlara kendisinden bile iyi bakan bireylerimizin rolü büyüktür.üstelik kendileri doğru birer iş yapmaktadır.zorunlu trafik sigortasının aksine kasko yolda kaldığınız zaman size yardımcı olabilir , şartlar uygunsa kiralık araç verebilir , aracınıza hasar kaydı oluşturmadan mini hasardan sizi üzen izleri kapatabilir ve daha sayısız şekilde size yardımcı olabilir.

    en basitinden pompacının hatası yüzünden yanlış konulan benzin sebebiyle doğan zarar karşılanabilir veya anahtarınızı bir martı kaptığı zaman(şaka değil) size anahtar hizmeti sunabilir.
    siz bütün kurallara uyan mükemmel bir sürücü bile olsanız yanlış zamanda yanlış yerde olma ihtimaliniz her zaman vardır.işte böyle durumlarda allah korusun istenmeyen bazı şeyler yaşanabilir ve size zarar gelmese bile yoğun emekler vererek aldığınız aracınız gözlerinizin önünde zarar görebilir.mesela aracınızı park ettiniz ve sevdiceğiniz ile yürümeye başladınız.derken bir anda güm diye bir ses duydunuz ve aracınızın park ettiğiniz yerde olmadığının farkına vardınız.aracına bakım yaptırmaktan aciz sahibi olan 20 yıllık bir külüstürün freni patlıyor ve yokuş aşağı direkt sizin aracınıza vuruyor.ne kadar zor ihtimal dimi?

    bence o kadar emin olmayın.

    peki kasko fiyatları yüksek çıkıyor , devlet nerde? biz ne yapalım?

    kasko fiyatını düşük almak istiyorsanız bankacı arkadaşlar kusura bakmasın sigorta firmalarından veya acentelerinden fiyat alacaksınız.neden derseniz sigorta firmalarının kuruluş amacı sigorta yapmak olduğu için uygun fiyatlar vermeye daha yakındırlar.bu söylediğimi bir iki kere bana yutturan bir banka vardı sonra sigorta alanında iflası çekti o ayrı konu.ayrıca kasko fiyatlarının yüksek çıkmasının sebebi ülkemizde olan vergi politikalarıdır. ingiltere'de 17000 eden araç bizde 42000 lira ise eleştirmeyi firmalara yapmayacaksınız.

    kasko yaptırırken düşük fiyat alabilmeniz için bazı kriterler vardır.bu kriterler genelde sorumluluk üzerine çalışır.yani 40 yaşında bir kişinin alacağı kasko fiyatı ile 20 yaşında birisinin alacağı fiyat farklıdır.aynı şekilde evliler bekarlardan daha düşük ücretlerle karşılaşacaktır.

    hemen rahatsız olmayın genç bekarlar eğer araç sizin üzerinize ve hiç bir sorumluluğunuz yoksa hasarsızlık oranınıza bakılabilir.maşallah kazanız yoksa size de acenteler güzel fiyatlar verebilir.

    hangi firmadan yaptırmak gerekir?
    hangi firmaya güveniyorsanız oradan yaptırmalısınız.benim bir arkadaşım var ona 60 yıllık şirket para ödememiş kimseye ödemiyormuş.senin arkadaşın alkollüyken kaza yapıp direksiyona başkasını geçirirken görülürse kimse para ödemez üzerine birde dava açarlar aman diyeyim.

    ben içerisinde her şey olan kasko istiyorum full var mı full?
    full kasko diye bir şey olamaz full kasko var diyen acente sizi kandırıyordur.örneğin konut sigortasında olduğu gibi hava taşıtları çarpması diye bir bölüm vardır.ciddi ciddi hava taşıtı çarparak kaza geçiren bir araca birleşik devletlerde ücret ödenmemiştir ki uçağın sigortası sayesinde araç sahibi yeni bir araca kavuşmuştur.

    türkiye'de kasko poliçeleri hazırlanırken bazı kriterler dikkate alınır . terör olaylarından sel sonucu doğabilecek zararlara kadar aracınız güvence altındadır.yani full kasko olmasa bile aracınız olabilecek bütün durumlara karşı hazırlıklıdır.çok olağanüstü bir olay olmadıkça bireysel bazda yaşanan bazı durumlarda da hasar karşılanabilmektedir.

    bu aralar kasko fiyatları ne kadar?
    bunu soran arkadaşları acenteme çay içmeye bekliyorum.çünkü her modelin , aracın , şahısın ve tekerleğin fiyatı farklı çıkmaktadır.yani 2014 model porsche cayenne ile 2006 model kazasız polonun fiyatı farklı çıkacaktır.
    unutmamanız gereken bazı firmaların 9 yıl üstü araçlara fiyat vermekten kaçınmasıdır.fiyat verse bile yüksek fiyatlar vermesidir.yine de sizin eski bir aracınız varsa(klasik olan araçlar hariç) sizde güzel fiyatlar alabilirsiniz.bunu kazanız yoksa (aman maşallah demeyi ihmal etmeyin) , sorumluluklarınız varsa ve diğer faktörlerle (terör bölgeleri , büyük şehirler vb.) güvence altındaysanız başarabilirsiniz.

    unutmayın kasko sizin tercihiniz olduğu için istanbul'da oturup ankara'dan kasko poliçesi kestirebilirsiniz.burada doğru acente seçimi önemlidir. allah göstermesin bir kaza yaşarsanız size acenteniz değil sigorta şirketi yardım edecektir.lakin acente ne kadar iyi ve ilgiliyse sigorta şirketinin bürokrasisi o kadar kısa sürecek hatta bazen cefakar acentelerin yaptığı gibi sigorta firması size yardım edene kadar acente kendi kaynaklarını seferber edecektir.

    ayrı bir konu olarak sigorta dolandırıcılığı ciddi bir suçtur.üçüncü dünya ülkesi olsak bile ülkemizde bulunan sigorta firmaları birinci dünya ülkelerine bedel çalışır.yani kaza yapıp kasko veya trafik poliçesi kestirirseniz emin olun orta ve uzun vade içerisinde başınız çok ağrır.

    bunların dışında sorusu olan suserlar mesajla ulaşabilir ve sigorta konusunda suserlara acentem aracılığıyla yardımcı olabilirim.

    unutmadan gelen not:kasko ve trafik sigortası yaptırmak için türkiye cumhuriyeti kimlik numaranız , ruhsatınız çıktıysa ruhsat seri numarası çıkmadıysa geçici ruhsatınızda bulunan asbis numarası ve aracınızın plakası gerekmektedir.

    edit:imla.
217 entry daha
hesabın var mı? giriş yap