• kültürel yozlaşmadır en belirgin etkisi.
    sadece araplaşmak değildir üstelik tehlike. aynı zamanda batılılaşmak da bunun benzeri bir etkidedir.
    iki farklı kadın imajı birbiri arasında kıyaslanır misal
    biri peçelerle örtülmüş sadece gösleri gözüken bir kadın, diğeri yarı çıplak bir kavaşe. ya biri ya diğeridir algılara sunulan. örnek: gezide bikiniyle dans eden hatundur.

    türkler üzerine oynanan oyunu anlamak için aslında 1944 yılına dikkatle bakılmalıdır..
    türkiye’de 1944 yılında türkçüler yargılanıp, devletten dışlanmışlardır. inönü, 19 mayıs 1944 nutkunda türkçüleri doğrudan doğruya hain ilan etmiştir. bu dava sonunda sanık olarak gösterilen kişiler beraat etmişlerdir. ama bu dava adeta bir damga olarak kullanılmış ve sanki suçluymuş gibi düşmanca görülmüşlerdir. bu davadan bir süre sonra menderes de aynı siyaseti takip etmiş ve milliyetçiler derneği’ni kapatmıştır. menderes her ne kadar chp’den çıkan biri olsa da o toprak reformu nedeniyle atatürk chp’sine karşı durmuş bir toprak ağasıdır. menderes döneminde eğer bir iki yararlı şey yapılmış ise bunlar celal bayar’ın çabasıyla olan işlerdir.
    inönü’nün cumhurbaşkanı olmasıyla netleşen bu siyasette hedef türkçülük değil, türklük olmuş. sesini çıkarmayan türk makbul türk olmuştur.
    her şey olmak serbest ve "özgür düşünce" platformlarının en güzide ve elit mevzusuyken türrküm demek adeta faşistlik belirtisi sayılır. ağalar paşalar kendi ümmetçi siyasetlerini yapacaklar, türkler de bunun sadece seçmen olarak figüratif birer parçası olacaklardı yani.
    eh öyle de oldu...
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap