• yeni moda sanırım. düşününce aslında iyi bir strateji.

    gizli formülü veriyorum, kalem kağıt çıkarınız. bunu yapmamızın sebebi biz çok zekiyiz ve adaylar çok salaklar. aynı zamanda çok çaresizler, paraya ihtiyaçları var ve biz tam olarak bunu kullanacağız. bu adayların hepsi ayrı gerizekalı dostum.

    4 kritik madde var uygulamamız gereken:

    1 - ihtiyacınız olan niteliklere sahip kişilerin başvuracağı bir ilan açıyoruz.
    2 - iş görüşmesinde hep pozitif, hep istekli oluyoruz. "en iyi aday sizsiniz, çok heyecanlıyız" gibi sözlerle adayımızı pembeleşinceye kadar poh pohluyoruz.
    3 - görüşmeyi sonlandırıyorken bir anda aklınıza gelmiş gibi "bu arada nasıl iş yaptığını da görmek istiyoruz, formalite tabii aslında, ancak bize yarın sabaha kadar x şirketle ilgili full bir analiz sunumu hazırlar mısın? ne yapmışlar, rakipler ne yapıyor ve ne yapmalı. hepsi olsun içinde". bunu söylerken sürekli gülümseyin, bu çok önemli.
    4 - adayımız çaresiz bu sunumu yapmayı kabul ettikten sonra, 360 derecede övgüler serpip gaza getirerek uğurlayın. sonraki görüşmelerde de sabırla aynı yöntemi uygulayın.

    ve işte! bir proje için 10 adayla görüştüysek, 8 tanesi istenen zamanda sunumu gönderse daha ne isteriz? 8 sunumu okuyup toparlayarak tek sunum haline getirir ve o işin toplantısına gidersiniz. 0 masraf, 0 emek. arayıp teşekkür etmenize gerek yok zaten bu mal adayların bu işe o kadar ihtiyaçları var ki arayıp 2 kötü söz söylemeye cesaret edemezler.

    peşin edit: evet son yaptığım iş görüşmelerinin özetidir arkadaşlar. bilmiyorum bana mı denk geliyo bu yoksa artık böyle mi bu işler? gönderdiğim sunumların kötü olduğunu düşünecek arkadaşlar vardır mutlaka, onlara da şunu söyliyim yaptığım işlerin firma tarafından kullanıldığını gördüm. beklentim bi sunum yaptım diye işe alınmak da değil ama bi teşekkür etmek çok zor olmamalı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap