87 entry daha
  • kopya fps.

    far cry 3 yenilikci olmamasina ragmen serinin onceki oyunlarindan aldigi dersleri iyi uygulamasi ve ait oldugu turun iyi parcalarini basarili kolajlamasiyla cok iyi tepkiler almisti ve benim de cok severek ve eglenerek oynadigim bir oyun olmustu.

    ubisoft bunun uzerine elinde tutulmus bir formul varken zaman kaybetmeden far cry 4'u acikladi. aciklanisindan bu yana takip ettigim kadariyla far cry 3'un kopyasi olmaktan oteye gecemeyecegini bekledigim bir oyundu far cry 4. dar gelistirme takvimini de goz onunde bulundurunca teknik aksakliklar olacaginindan da cekiniyordum acikcasi.

    oyun cikinca gordum ki yukaridaki endiselerim tamamen hakliymis. far cry 3'un haritasini degistirip aynisinin tekrar onumuze surulmesinden ibaret far cry 4. neredeyse yari deli manyak kotu adam bile far cry 3'teki vaas'in aynisi. yeni karakter gelistirmeye bile ugrasilmamis.

    aslinda hali hazirda far cry 3'un setting'ini degistirerek harika bir expansion olan far cry 3 blood dragon yayinlanmisti. blood dragon hem far cry 3'un oynanis dinamiklerini koruyordu hem de guclu mizah yonu ve oykundugu orijinal materyallere sadakatiyle ve ne sikan ne de kisa kalan uzunluguyla gorevini layikiyla yerine getiren muthis bir oyundu.

    far cry 4 ise blood dragon'un uzerine 2. bir uzun expansion sadece. ayrica teknik yonden de bir cok bug iceriyor. o kadar ki, kontrolleri degistirmek imkansiz oyunda. remapping yapinca karakter bazi komutlar tepki vermez oluyor. boylesi temel bir hatayla piyasaya surulmesi oyunun son donemde buyuk studyolarin cok satan seri oyunlarini tamamlamadan piyasaya surme aliskanliginin bir diger uyesi oldugunu gosteriyor. bir side-quest line'i zamaninda yetistirilemedigi icin sikindirik bir not ile sonuca erdiriliyor mesela. peh. cikti cikali 2 ayda 5 patch yedi zaten oyun.

    main quest de oldukca ozensiz bu sefer. far cry 3'te main quest icin bol bol normal oynanis sirasinda ulasilamayacak, cok daha orijinal ve buyuk mekanlarda gecen harika gorevler varken far cry 4'te boylesi farklilik iceren levellar mevcut degil. genel bir tek duzelik soz konusu, bu shangri-la gorevleri ile asilmak istense de bu tarz hindu-buda mistisizmine ilgi duymayan biri olarak bana sikintidan baska bir kazanim vermedi. yine de sangri-la quest akisinin oyunun tek boss fight'ini sunuyor oldugunu kucuk bir arti yon olarak belirteyim.

    skill agaci 3'ten 2'ye dusurulmus. far cry 3'e gore bazi skiller birlestirilmis, yine genel olarak ayni skiller var. bir eksiklikten yada eklemeden bahsetmek mumkun degil.

    npc olarak hawke disinda dogal ve eglenceli karakter yok koca oyunda. amita, sabal, kotu karakterler, junkie'ler hep vasat ve fazla zorlama karakterler. hic biri baglilik hissi yaratmiyor. golden path'te iki taraf ta birbirinden yoz ve rezil ancak oyun sizi iki sikko taraftan birini tutmaya zorluyor. open world bir oyun olarak senaryonun sundugu secimler cok az ve sinirli. secim ozgurlugu ve dolayisiyla secimlerin senaryoya etkisi yok gibi bir sey. oldugu kadarini da sadece gostermelik olsun diye koymuslar, cok belli.

    oyunun tek iyi tarafi soundtrack'i. bombay royale'nin sarkilari tek kelimeyle harika. main quest gorevleri boyunca calan bu sarkilar insani gercekten moda sokuyor ve cok eglenceliler.

    grafikler far cry 3 ile ayni. i7 2820qm mobil islemci ve 8 gb ram destegi ile calisan bir 2gb gtx580m grafik islemcisinde 1080p'de ultra ayarlarda oynanabiliyor oyun. zaman zaman takilmalar oluyor, ozellikle yaris gorevlerinde detay seviyesini high'a cekmek daha saglikli bir oynanis ve kontrol sagliyor. en yuksek detay seviyesi olan nvidia'da yukaridaki konfigurasyon 15 fps falan veriyor ancak. yeni bir gaming laptop almanin zamani gelmis, onu gordum far cry 4 ile.

    sonuc olarak bu kadar bok attigima bakmayin, 45 saat kadar oynayip %99.93'unu tamamladigim bir oyun far cry 4. arena'da rank alip son silahi da acitigimda %100 olacak da, o kadar hirs yapmadim, campaign bitti yeter amk. far cry 3'e ve blood dragon'a doymadiysaniz, oynayacak baska bir sey bulamadiysaniz, zamaniniz coksa oynayin. ancak far cry 3'u oynarken aldiginiz zevki vermeyecek, ne de olsa herhangi bir seyi ilk defa tecrube ederken hissedilenler tekrari sirasinda hissedilenlerle ayni olmuyor. far cry 3'u oynamadiysaniz bunun yerine onu oynayin, grafik olarak bir degisiklik yok, hem de far cry 3 oynanis ve hikaye olarak cok daha surukleyici.

    amita, cok guzel hatunsun ama icin curumus senin amk, yoz orospu. sabal, brother brother diye gotumde geziyon da senin de amita'dan farkin yok, yobaz ibne.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap