39 entry daha
  • ilanda bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla. tecrübeli ve sertifikalı kaynakçı alınacakmış, tüm istenen şartlar o yönde.

    mevzuata göre bu belgeleri olmayan arkadaşlar bahsedilen kaynak çalışmalarını zaten yapamamakta. binek otomobil için b sınfı ehliyet istemek gibi bir şey yani bahsi geçen sertifikalar. bu belgeleri olan arkadaşlar arasından da işçiliği iyi olanı almak için uygulamalı kaynak yaptırılıp, bu testlerin ndt'ye, yani tahribatsız muayene testlerine sokulacağı belirtilmiş. bu da gerçekten ehil olanın ayırt edilmesine yarayacaktır. çok büyük ihtimalle bu ndt de third party bir kuruluş tarafından kontrol edilecektir, yani yazılı bir sınava girdiğinizi düşünün, bu sınavın kontrolü de uluslararası olarak sınav kontrol edebilme ve sonuç açklama yetkisi olan bir kuruluş tarafından yapılıyor. daha ne olsun?

    işe alacağınız bir şoför var diyelim, herkeste b sınıfı ehliyet zaten var, ileri sürüş tekniği sertifikası isteyip uluslararası standartta bir sürüş testine sokmak isterseniz bu "direk" alınacak kişinin adını yazmak mı oluyor şimdi?

    kamunun atıl, hantal ve torpilsever yönlerini inkar etmiyorum, lakin her gördüğünüz sakallıya da dede demeyin bir zahmet.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap