aynı isimde "the man in the high castle" başlığı da var
4 entry daha
  • phillip k. dick'in yarmış bir zekâya sahip olduğunu bir kez daha gösteren eser.

    ne yalan söyleyim amazon studiolarından çıkma pilot bölümü sayesinde haberdar oldum the man in the high castle'dan. dizinin gidişatını beklemeden kitabı en yakın zamanda okumayı planlıyorum.

    phillip k. dick hayranı bir arkadaşımın söylediği kadarıyla roman ile dizinin kurgusunun farklı gidişi biraz da kitapta kimi bölümlerin oldukça karakterlerin haleti ruhiyeleri üzerinden yürüyen ve hatta bu bölümlerin de oldukça felsefi oluşu. sanırım pilot bölümdeki gibi ordan uçalım buraya girelim, silahlar patlasın kadar dinamik değil roman.

    phillip k. dick nazilerı üzerine oldukça derin araştırmalar gerçekleştirip kitabı yazmış. kitabın ikincisini de yazmak aklında geçmiş ancak işin altından kalkamayacağını düşünüp vazgeçmiş. ikinci kitap için yapması gereken araştırma geniş olduğu kadar, içeriğin de sert olmasından kaynaklı bir vazgeçiş var anladığım kadarıyla.

    barnes and nobel'ın sitesindek editörün yorumunda kitaba ilişkin şöyle bir bilgi var;

    the novel's "man in the high castle" is the author of an underground bestseller about an alternate world where america won the war. "ı did seven years of research for the man in the high castle," dick said in an interview for the missouri review. "ı had prime-source material at the berkeley-cal library right from the gestapo's mouth--stuff that had been seized after world war ıı.... that's ... why ı've never written a sequel to it: it's too horrible, too awful. ı started several times to write a sequel, but ı [would have] had to go back and read about nazis again, so ı couldn't do it." dick used the ı ching, an ancient chinese divining system, to plot the man in the high castle. at each critical juncture in the narrative, dick consulted the ı ching to determine the proper course of the plot.

    kaynak

    bence kitap üstünden hemen seriye bok atmak için erken. pilot bölümü bir çok insanı heyecanlandırdığı aşikar. pilot bölümde yaratılan nazi temalı times meydanı ve japon temalı san fransisco oldukça göz kamaştırıcıydı. haliyle insan daha fazlasını görmek istiyor.
402 entry daha
hesabın var mı? giriş yap