15 entry daha
  • büyük ihtimalle troll şeysi ve siz de "amaaan sen de her şeye atlıyon " diyebilirsiniz. maalesef bi türlü "ignore this" diyememem dolayısıyla bu gerzek "kavramın" kullanılırlığını arttırma endişesi taşımıyor değilim. ama ne demişler, söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil.

    annette beck-sickinger isimli biyokimya pirifesörünün hindistanlı bir öğrencinin başvurusunu "tecavüz kültürü" bahanesiyle reddetmesi bu uyduruk şey bile değildir -düpedüz ırkçılıktır. beck-sickinger'in makalelerini ve söylevlerini şöyle bi tarattım, geçmişte feminizm ve hatta kadınlar ile alakalı hiç bişi belirtmemiş. varsa, uyarın beni. gördüğüm akdarıyla, kadın pirifesör çok basit bi mantıkla feminist değil yane. öğrenciye attığı e-mail, bana şunu hatırlattı: geçenlerde özgecan için hakkari'de eylem düzenlenmişti ve bazı cinler "sizde çocuk gelinler var, ikiyüzlüsünüz" diye saçmasalak ötmüştü. sonra durumu kurtarma babında "istatistikler" sunulmuştu. özetle, genellemelerden yola çıkılarak yapılan algı bezirganlığının ırkçılık tezahüründen başka bişi değil. olay hafif bi şekilde diplomatik kriz yarattı; özürler dilendi ve büyükelçilik bile karıştı (link). öğrenci affetmediyse, son derece haklı.

    bu case study'den daha genel bi duruma işaret etmek istiyorum. feminizm, eleştirilemez değil -zira neredeyse her allahın günü çeşitli perspektiflerden eleştiriliyor. ancak özellikle bu başlık altında kullanılan argümanlar o kadar zayıf ki. "yapıcı eleştiri yapın lütfen :'(" diye bakmıyorum, mevzuu bu değil. dağıtın feminizm'i. hodri meydan. ancak meselam kozmetik firması karşıtlarının misandri ile ne alakası var? en azından doğrudan yok. karşıtlar, dar bi kalıptan ve tek değişkenden yola çıkarak muhalefet ediyorlar ve en önemlisi herhangi bi alternatif çalışma sunamıyorlar. eleştirinin başlangıç noktasının birden bire erkek düşmanlığı olarak yansıtılması, bildiğin şark kurnazlığı. haydin, abidik gubidik tahrifatlara ve eşitsiz statükoya girmiyorum -çünkü yeterince değindim.

    ve daha da önemlisi, feminizm başından beri erkekleri "rahatsız" etmiştir. hatta bi ara ironik söylediğimi tekrarlarsam, bizi rahatsız etmezse ben ona feminizm demem ^.^
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap