30 entry daha
  • yaklaşık 15 gün önce aldığım ve üzerinde 350 km yaptığım alet.

    bir defa milletçe huyumuzdur. yazılan onca entry nin kaç tanesi inazuma sahiplerince yazılmış? çok az.

    ilk elden olumlu olumsuz yönlerini benden dinleyin efendim. geçin oturun şöyle etrafıma bakıyim;

    motoru 2015 motosiklet fuarından aldım. pazarlık, kavga, dövüş, vur, tut 13 bin tl. motor koruma demiri, 46 litre çanta, orta sehpa ve ön rüzgarlık hediye ettiler. öyle 3-5 binlik bir motor değil. fiyatı biraz yüksek ama kime, neye göre. honda jazz için de pahalı denirdi. oysa yorumlarımda sürekli, aksine ucuz bu araba diye bahsederim. ınazuma da öyle. aletten aldıklarına göre ucuz.

    görünüşe bakmıyorum. amaca yönelik bir motor alır ve binersin. tipe bakmak saçmalık. arabada da durum böyledir. aksini yapan kaybeder.
    bana göre, kalın tekerli, çift egzostlu, iri, kaslı bir alet. biraz ağır. taşıyamayacaksan alma. yatırırsın, düşersin.

    motor teknolojisi üst sınıf. çift silindir, su soğutmalı, elektronik enjeksiyonlu. bunlar zaten 10 bin tl ediyor. hava soğutmalı, karbüratör ile karıştırma. dijital göstergede vites göstergesi de var. 25 beygir, 22 de tork. biraz kuvvetli. bastın mı gidiyor.
    adam amortisörün o tarafa çamurluk koymuş. ıslak zeminde amortisötün pislenmiyor. ince detay. manetler, düğmeler kaliteli. çatır çutur değil. kalite ayrıntılarda gizli.
    titreşim pek yok. gerçi rodajım devam ettiği için 6.000 deviri henüz geçmedim. ama o devire kadar en azından hiçbir titreşim yok. ha, rodajda motoru zorlamazsın. deviri düşük tutarsın. sürekli değişken hız ve viteste gidersin. öyle motoru açacam abi deyip, ilk günlerden tapagaz gidersen, apaçinin önde gideni olursun. rodaj nedir öğren.

    bana göre olumsuz yanı aynaları. aynanın yarısında kollarımı görüyorum. ayna yükseltici alıp biraz daha etkili bir görüş sağlamayı düşünüyorum.

    inanılmaz ekonomik değil. yani sırf ekonomi için motora biniyorsan buna binme. kuruş hesabı yapan, ne dediği anlaşılmazlardan değilim. tüketim hesabı litre / 100 km olarak yapılır. bu aletin de ortalama tüketimi 3,5 litre / 100 km civarı. 13 litrelik deposu ile de, dibinde kalan benzin dahil 300 km gidersin. yani depoyu fulleyip, yolda kalmayacak şekilde depoyu bitirip, bir daha ki benzinciye vardığında 10-11 litre benzinin gider.

    fabrikadan ırc lastik ile geliyor. kuru yolda iyi. yağmurda da fena değil ama güven vermiyor. ben yazı çıkartıp değiştireceğim.

    dediklerime göre ölç, biç değerlendir bak işte.

    bugün için bir takım kıyafete, yani kask, mont, bellik, dizlik, eldiven ve bot giymiyorsan ve bunlara aşağı yukarı 500 euro civarı bir para vermediysen, motor işine hiç bulaşma. bir tek kask ile olmuyor bu işler.

    yakıt tüketimi edit: 2.800 km dir masraflarımı kayıt altında tutuyorum. 2 kişi, tek kişi, tapagaz, 70-80 sabit gaz şehir içi ve uzun yol kullanımımın ortalaması 3,4 lt / 100 km. proximus rel armedas arkadaş mpg gibi anlaşılmaz bir istatistik yayınlamış. emeğine sağlık ama lt / 100 km tüketimi de benden olsun dedim.

    satma editi: yedek parçaları müthiş pahalı. amortisör egilse 2.000 ön çamurluk kırılsa 800-900 ön far 700 vs. egzos zırıltısı ve performans düşüklüğü ile kendini belli eden ve 1.000-1.500 liradan başlayan kronik katalizör arızası ve bel bükücü ağır ve gereksiz masraflardan ötürü sattım. 6 binde bir bakım 350 tl bu nedir ya. hero hunk aldım. bakımlar 50 tl yakıt 2.3 lt / 100 km. al eşek niyetine bin. kronik sorunu yok. çalınma derdi yok.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap