62 entry daha
  • gerizekalı olduğu kesin de anasının hiçbir suçu yok.
    eğitimsiz kuru kalabalığın seçtikleri tarafından yönetilmeye karşı olmak, senin desteklediğin partinin meclise girme ihtimali olmaması falan kendini rahatlatmak için kullanılır.
    oyun dediğin kurallara göre oynanır. mevcut yöneticilerin yaptıklarını görüp isyan ediyorsan gidip oy vermek zorundasın. vereceğin oy da iktidarın en yakın rakipleri (günümüzde 3 parti). chp, mhp ya da hdp'ye oy vermek seni o partilerin savunucusu yapmaz. sadece mevcut hükumetin karşısında olduğunu gösterir.
    bir gün sistem değişir ve daha adil bir düzen gelirse (örneğin seçim barajının kalkması) o zaman daha idealist davranma şansın olur, şimdilik yok.
    eğitimsiz, partizan, sabahın köründe oy kullanma sırasına girip oy vermeyi ibadet görenler sayesinde seçilen mevcut yöneticilerin bu sistemi değiştirmeyeceği açık. eline silah almayı düşünsen onu yapanlardan 3 genç yıllar önce tam da bugün idam edildiler ve halihazırda 30 yıldır yapmaya çalışanları da biliyorsunuz.

    ayrıca bunların beni yönetmesini kabullenemiyorum demek de ne oluyor?

    yediğin ekmek, içtiğin su için vergi vermiyor musun? yasalara, yönetmeliklere uymuyor musun? cinayet işlediğinde hakime ben bu hükumeti ve yaptığı kanunları tanımıyorum diyebiliyor musun?

    hepsinin cevabı belli. yani sike sike tanımak zorundasın.

    bütün bunlara rağmen hala ben şu yüzden oy falan vermem diyorsan kusura bakarsan bak umurumda değil, gerizekalının tekisin. ama annenin bu konuda suçu yok.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap