11670 entry daha
  • kendimce şöyle bir en iyi 20 bölüm listesi yaptım ve bölümleri önemli olaylarıyla kısaca anlattım. dizinin güzel yanı, her sezonunda en iyi bölümler listesine girecek bölümler olması. en iyi sezon sıralaması bence 4-1-3-5-2-6 dır. ancak her sezon çok güzel bölümler içeriyor.

    --- spoiler ---

    1-) the rains of castamere (3x9)
    dizinin en dramatik sahnesi olan kızıl düğün bu bölümde olur. jon snow yabani esaretinden bran stark sayesinde kurtulur, daenerys targaryen yunkai şehrini alır, catelyn stark, robb stark ve robb'un kurdu olan boz rüzgar bir çok kuzeyliyle beraber vahşice bu bölümde öldürülür. daha önce görülmemiş bir şekilde dizi izleyenini şok eder.

    2-) the winds of winter (6x10)
    tüm sezonlar içinde en iyi son bölüm 6. sezonda görülür. bu bölümde cersei wildfire ile high septon, margaery tyrell, loras tyrell, lancel lannister ve birçok dindarı katleder ayrıca baş üstat pycelle i minik kuşlara öldürtür. tommen intihar eder ve cersei kraliçe olur. arya sonunda mükkemmel bir şekilde frey den intikamını alır. jon snow artık king in the north olur, khaleesi westeros a doğru yola çıkar, ve kış resmi olarak yedi krallığa gelir. ve en önemlisi dizi başladığından beri tartışılan jon snow un kimliği belli olur kendisinin yarı targaryen yarı stark olduğu kesinleşir. herşeyin ötesinde bu bölüm müzik kullanımı ve görüntü yönetimi konusunda daha önceki 59 bölümün de ötesinde mükkemmel bir başarıya imza atarak en iyi bölümlerden biri olur.

    3-) battle of the bastards (6x9)
    namıdiğer piçlerin savaşının olduğu bu bölümde, jon snow yabanileri, kuzeyin bazı adamlarını ve lady mormont u yanına alarak winterfell i geri alır, çok sevdiğimiz son dev wun wun un ölür, khaleesi ejderhaları artık tam anlamıyla kullanmaya başlar. ama hepsinden önemlisi piç ramsay in hak ettiği şekilde ölüp joffrey in hızlı ölümünü bize unutturmasıdır. ayrıca stark bayrağı winterfell de tekrar göğe yükseldiğinde hangimiz duygulanmadık??

    4-) blackwater (2x9)
    bu bölümde stannis baratheon'un king's landing kuşatmasını anlatılır. tyrion'un çılgın alevi kullanarak stannis'in donanmasını yok eder, tywin lannisterin arkasına tyrlel'leri alarak savaşı kazanır ve king's landing'e ayak basar. got evreninde ilk büyük ölçekli savaş göstermesi bakımından, serinin en önemli bölümlerinden birisidir.

    5-) winter ıs coming (1x1)
    herşeyin başladığı yeri, gözümüze sokmadan mükkemmel bir şekilde, neyin ne olduğunu anlatan, bütün ana karakterlerin yollarının kesiştiği tek bölüm. ayrıca şok edici bölüm sonu dizinin geleceği hakkında izleyiciye fikir verir.

    6-) the children (4x10)
    stannis baratheon yabanilerin ordusunu dağıtır, daenerys targaryen ejderhalarını hapseder, bran stark üç gözlü kargaya ulaşır, tyrion lannister hapisten kaçar ve tywin lannister, the hound (ölmediği ortaya çıktı), shae bu bölümde ölür.

    7-) mother's mercy (5x10)
    bence en çok olayın olduğu bölüm beşinci sezon finalidir. jon snow bıçaklanarak öldürülür, stannis baratheon savaşı ve ordusunu kaybeder gösterilmese de yüksek ihtimalle öldürülür, selyse baratheon kendini asar, myrcella baratheon zehirlenir, arya stark meryn trant'ı öldürür ve sonra kör kalır, cersei lannister utanç yürüyüşü yapar, gregor clegane zombi olarak geri döner.

    8-) hardhome (5x8)
    daenerys targaryen ve tyrion lannister karşılıklı birçok konuyu tartışır ve daenerys tyrion'u danışmanı olarak almaya karar verir. jon snow yabanileri ikna etmeye çalışırken white walker'ların saldırısına uğrar ve görsel olarak, şu ana kadar gelmiş geçmiş en güzel bölüm olur. ayrıca white walkerlar ile ilk defa savaşılır ve white walkerları ilk defa bu kadar yakından bu bölümde görürüz.

    9-) you win or you die (1x7)
    robert baratheon'un ölmesi ve ned stark'ın lannister'lar ile ilgi gerçeği öğrenip taht odasına gittiği sahne, got tarihinin en gerilimli ve aynı zamanda en önemli sahnelerinin başında gelir. entrikanın kralları bu bölümde döner ve ned stark ihanete uğrayarak rehin alınır.

    10-) the lion and the rose (4x2)
    joffery baratheon ve margaery tyrell'in epik düğünü ve düğünde joffery'in epik (!) ölümü bu bölümde olur. sadece bu ölüm bile bölümü başlı başın epik yapar. ayrıca cücelerin savaş parodisi görülmeye değerdir.

    11-) the door (6x5)
    bu bölümde white walker ların nasıl oluştuğunu öğreniriz ayrıca euron greyjoy un ironborn un başına geçtiğini görürüz ve yıllardır severek izlediğimiz hodor un neden hodor olduğunu anlarız. üç gözlü kuzgun, summer ve hodor bu bölümde white walker lar tarafından öldürülür.

    12-) the watchers on the wall (4x9)
    bu bölümde yabaniler duvara saldırır ama jon snow ve gece nöbetçileri duvarı savunurlar. en güzel savaş sahneleriden biri bu bölümde bulunur. ayrıca çok sevgili ygritte, jon snow'un kollarında bu bölümde ölür.

    13-) baelor (1x9)
    diziyi gelmiş geçmiş en iyi dizi yapan olaylar silsilesinin en önemli olayı, ned starkın başının kesilmesi bu bölümde olur ayrıca jamie lannister bu bölümde stark'lar tarafından rehin alınır.

    14-)the mountain and the viper (4x8)
    gregor clegane ve oberyn martell karşılaşması ve obery tam dövüşü kazanacakken vahşi bir şekilde öldürülmesi dizi tarihinin ned stark'tan sonra en büyük şoku olur. ayrıca bu bölümde ramsay snow piçlikten terfi ederek ramsay bolton olur, sansa stark ise lord bealish'i savunarak ve onu vadiye sahip olamasına yardım ederek, ilk defa bir akıl belirtisi gösterir.

    15-) fire and blood (1x10)
    bu bölümde ise daenerys targaryen ejderhalarını doğurur, khal drogo ölür, tyrion lannister kralın eli olur.

    16-) the laws of gods and men (4x6)
    bu bölümü efsane yapan kriter tyrion lannnister'in duruşmasıdır. başlı başına bir bölüm konuşsa izlenecek kadar etkili konuşur ve bizi bizden alır. ayrıca stannis baratheon, braavos'taki demir bankadan borç alarak ordu kurmanın hazırlıklarını yapar.

    17-) and now his watch ıs ended (3x4)
    daenerys targaryen'in lekesiz ordusunun başına geçmesi ve ejderhasını ilk defa kullanması, duvarın ötesinde gece nöbetçilerinin nöbete ihanet ederek jeor mormont'u öldürmesi, theon greyjoy'un ramsay snow tarafından esir alınması, jamie lannister'in aşağılanması bu bölümde olur.

    18-) the dance of dragons (5x9)
    drogon'un, daenerys targaryen'i kurtaması ve shireen baratheon'ın babası tarafından yakılması izleyiciye farklı farklı duygular yaşatır. ayrıca jamie lannister ve doran martell karşılıklı oturup muhabbet etmesi güzel bir andır.

    19-) the home (6x2)
    tyrion un ejderhaları serbest bırakışı (don't eat the help), ramsay ın babası roose bolton u, ve onun karısını öteki tarafa yollaması, balon greyjoy un öldürülmesi bu bölümde olur. ama tabi ki en önemlisi jon snow melisandre tarafından diriltilir ve bundan önceki bütün olayları silip süpürüp, bölümün en önemli olayı olur.

    20-) mhysa (3x10)
    tywin lannister tyrion a yönetmeye dair dersler verir, sam ve bran karşılaşır, ygritte jon u okla vurur ve jon kara kaleye döner, jamie ise uzun bir yolculuk sonrası king's landing e cersei ine geri döner ve dany yine kendine tapacak köleler bulur.

    --- spoiler ---
30594 entry daha
hesabın var mı? giriş yap