1 entry daha
  • facebook sayfasındaki tanıtım metninden alıntıdır:

    "1953 istanbul doğumlu olan irem orhon orta ve lise öğrenimini english high school’da okuduktan sonra yüksek öğrenimine fransa, grenoble güzel sanatlar akademisinde devam etmiştir.

    1976-95 yılları arasında çeşitli firmalarda ( american express bank, manufacturer’s hanover bank…) yöneticilik yaptıktan sonra eşinin tekstil firmasında çocuk giyimi tasarımı yapmıştır.

    1990’dan beri tamamlayıcı tedavi yöntemleri ve insan sağlığını etkileyen faktörler ile ilgili araştırmalara başlamıştır. fransa’ya taşınmasıyla birlikte bütünüyle bu konular üzerindeki araştırmalarına yoğunlaşmıştır.

    1999 yılında dr. claude sabbah’in öğrencisi olduktan sonra dr. christine dieutegard ve patrick brastain ile çalışmalarına devam ederek yeniçağ tıbbının fransada’ki yayıncılarından dr. gerard athias, dr. salomon sellam, christian fleche ve jacques martel’in çalışmalarına eşlik etmiştir.

    halen bilimsel tıp ve psikolojinin birleştirilerek tıp fakültelerince de ders kapsamına alınan yeni ve 21.yy’ın tıbbı olarak kabul edilen “kendi kendini tedavi yöntemleri ve insan sağlığının temelleri ile biyolojik çözümleme” üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. hastalıklarının zihinsel oluşumlarını içeren konularda tıp uzmanları, hasta ve yakınları ile bu konuda bilinçlenmek isteyen kişilere türkiye’de seminerler ve konferanslar vermektedir. ayrıca teşhis konmuş vakalarda hastalığın aşılmasında en önemli faktörlerden biri olarak kabul edilen “hastanın kendi kendine ve bedenine olan inancını kuvvetlendirmesi” için bireysel terapi seansları vermektedir.

    fizikçi jean pierre garnier malet, philippe bobola, dr. gerard athias ve kabalist virya'nın ortaklaşa düzenlediği yeni fizik ve biyolojinin karşılaştırmalı seminerlerine katılmıştır. dünya çapında ünlü, yaptığı araştırmalarla amerikan kanser cemiyetinin ödülünü alan amerikalı onkolog dr. carl simonton’un öğrencisi olan orhon. psikonöroimunoloji’ye dayalı simonton metodunun türkiye’de tanınıp yayılması için çalışmalarına halen devam etmektedir. medyada çeşitli yazıları ve röportajları yayınlanmıştır. ingilizce ve fransızca bilmektedir."
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap