9 entry daha
  • amerikan menşeili toplum önünde hitabet topluluğu ve bir seneden beri aktif üyesi olduğum organizasyon. genel olarak , üyelerinin konuşma becerilerini artırmaya yönelik yapısı var.
    toplantılarda katılımcılara bir takım görevler verilir. misal zaman ölçen biri , konuşma sırasında a im gibi dolgu kelimeleri sayan bir görevli , toplantı yöneticisi gibi.
    genelde toplantının başında başkan , günlük hayatla ilgili bir konu hakkında katılımcılardan fikir ister, bütün katılımcılar yaklaşık 30 saniye içinde kısa ve öz bir küçük konuşma yapar. sonra önceden konuşmalarını hazırlanmış kişiler , sunumlarını yapar , sunumların ardından , sunumları toplantıya katılan başka üyeler değerlendirir. değerlendirme mantığı , iyi olan özellikleri öv ,geliştirilmesi gereken noktaları belirt , iyi olan özellikleri tekrar öv şeklinde yapı izler , bu şekilde konuşmacı hem yüreklendirilmiş olur , hem de geliştirilmesi gereken konular hakkında bilgi almış olur.
    yetkin konuşmacı olmak için sekiz kez konuşma yaparsınız. bu sekiz konuşmanın her birinde farklı yetkinlikler geliştirilmeye çalışılır.

    dışardan resmi bir yapısı var gibi gözükse de , toplantılara gidildikçe insanların konuşmaları sırasında onların hayatı hakkında daha çok bilgi edinip ortama daha çok alışıyorsunuz.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap