26 entry daha
  • ''mucize güneşin gökyüzünde hareket ettiğini tespit etmek değil, güneşin samanyolu galaksisi içinde hareket ettiğini tespit etmektir. bunu da kutsal kitapların hiçbiri yazmamıştır.''

    ''belki yukaridaki ayetlerde ay'in ve gunes'in dunya etrafinda dondugu bir sistemden bahsediliyordur?''

    okumadan mucizeyi inkar eden birkaç ateist kardeşe diyecek bir şeyim yok ancak ürkütücü olan debeye girmesi çünkü kendileriyle beraber diğer sürünün de okumadığı anlaşılıyor. metnin ilgili kısmı bu itiraza cevap niteliğinde zaten, okumadan reddetmek ise paha biçilemez!

    --- spoiler ---

    güneş’in doğduğu yerler

    o, evren’in ve yeryüzünün ve bu ikisi arasındakilerin rabbidir, doğuların (güneş’in doğduğu yerlerin) de rabbidir o. (37: 5)

    taşkın tuna, saffat suresi 5. ayetinin mucizevi işaretini şöyle açıklar: “dünyamız’ın da çok değişik hareketleri vardır. uzay’ın bir noktasından bir daha geçmemek üzere bütün sistemle birlikte dünya da hareket halindedir. dünya’nın yuvarlak oluşu sebebiyle bir yerde doğan güneş aynı anda bir başka yerde batıyor. gece gündüzü, gündüz de geceyi kovalıyor. o halde güneş’in doğduğu “yer” değil, “yerler” söz konusudur. yerkürenin her noktası için sabah saatleri değişiktir. her yer ayrı ayrı saniyelerde güneş’in doğuşunu bekliyor… güneş’i uzay’ın bambaşka yerlerinden “doğarken” seyrediyoruz. güneş aynı güneş, dünya aynı dünya, ama uzay’ın yeri değişik…” taşkın tuna, kuran’ın, güneş’in doğduğu yerleri çoğul bir ifadeyle değerlendirmesindeki inceliği bu şekilde açıklamaktadır.

    her sabah doğarken gördüğümüz güneş’imiz dev bir nükleer reaktördür. hidrojen atomlarını helyuma dönüştürerek çalışan bu reaktörümüz, çok mükemmel bir şekilde ayarlanmış olarak görevlerini yerine getirmektedir. kuran’ın anlattığı şekilde karar noktasına; duracağı, son bulacağı yere doğru hareket halindeki hayat kaynağımızın, bu çok hızlı hareketinde, hassas dengelerin hiçbiri değişmeden evren’de yolculuk etmekteyiz. düşünen, araştıran ve samimi şekilde kuran’ın ve evren’in ayetlerini (delillerini) değerlendirenler allah’ın kudretini ve kuran’ın mucizelerini göreceklerdir.

    işte bunlar bizim insanlara verdiğimiz örneklerdir. ancak bilgi sahiplerinden başkası bunlara akıl erdiremez. (29: 43)

    --- spoiler ---
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap