aynı isimde "cenk tosun (sözlük yazarı)" başlığı da var
511 entry daha
  • doğrusu zamanında cenk tosun hakkında şunları söyleyen biri olarak 16 ağustos 2015 mersin idman yurdu beşiktaş maçında üç gol atmasına hiç şaşırmadım cenk tosunun. hatta oldukça adaletli olduğu söylenen slaven bilic'in takımda ısrarla gol vuruşu yapmayı hiç düşünmeyen,gol koşusu yapmayan,tek gücü sahada mücadeleci forvet rolüyle sağa sola göstermelik baskı yapmak olan mustafa pektemeki cenk tosunun yerine tercih ettiği her maçta da aynı şeyi söyledim. cenk tosun bu takımın en değerli parçalarından biridir alındığından beri.

    adının karşılığından çift haneli gol sayıları olan oyunculara her zaman büyük saygı duymuşumdur. zamanında semih şentürk nöbetçi golcü diye anılırken gol kralı oldu bu ligde ve kimse beğenmese de büyük saygı duyduğum bir oyuncudur çünkü yedekten gelip gol kralı olmuştur. hepimizin bu sporu izlemesinin altında yatan gol görebilmektir. çünkü futbol sahasındaki tüm aksiyonlar,tüm eforlar gol içindir. kimi zaman gol yememek, beşiktaş gibi şampiyonluk için oynuyorsanız çoğu zaman gol atmak içindir. gol bu oyunun meyvesi ise golcüler baş tacı edilmeli bence. cenk tosun gibi.

    dün gece maçın başından sonuna kadar "çağdaş bir santrafor nasıl oynamalı"nın dersini verdi herkese. takımına ileride pas istasyonu oldu. sağa sola deplase olarak takımına hücum alanı açtı. kafa toplarına çıkıp indirmeye çalıştı. defans arkasına koşular attı. hücum presi yaptı. en önemlisi belki de beşiktaş'ın şenol güneş'in hücum planı çerçevesinde yarattığı "en doğru gol açısı bulana kadar hızla paslaş" mantığı gereği hep ceza sahasında doğru pozisyonlar aldı ve gol açısı aradı. bulduğu gol açıları ve doğru paslardan üç gol attı ama sanıyorum toplamda attığı şut 8-9 taneydi ki ceza sahası içinde doğru zamanda buluştuğu paslarla bir santrafor kaleye 9 şut çekerse 3 gol atması kaçınılmaz olur. bu arada sanıyorum cenk tosun'un üzerine çalışması gereken tek eksiğinin sol ayağı ile şut yeteneğini geliştirmesi gerekliliği olduğunu da söyleyeyim. bir golcü ne olursa olsun vücudunun her yeriyle olduğu gibi zayıf ayak demeden sol ayağı ile de gerektiğinde düzgün gol vuruşları yapabilmeli.

    cenk tosun kazancının altında daha büyük bir değer yatıyor. şenol güneş'in geldiği günden beri söylediği şeyle örtüşen bir değer. "eldeki futbolcuların performanslarını ve değerlerini yükseltmeliyiz" dedi hoca geldiğinden beri. ilk önceliğimiz eldeki futbolcuları yükseltmek. taraftar hep transfer ister. biz de beşiktaşlılar olarak bir çok yıldız transfer gördük ama konu beşiktaşa katkı sağlamaya geldiğinde havaalanında sırtlarda taşınan çok futbolcunun tek başına dönüş uçağına gittiğinin haberini gördük. eldeki futbolcuların performanslarının yükselmesi,yeni gelen oyuncular ile takımın önceki unsurlarının aynı potada eritilip bir takım yaratılması bir transferden çok daha önemli. cenk tosun örneğinde gördüğümüz de bu değil mi? dünya şampiyonu alman milli takımına dönüş için beşiktaşa transfer olan mario gomez dün akşam son 10 dakika süre alabildi. maç ritmini bulduğunda eğer gerçekten rekabet etmek istiyorsa o da formayı alacaktır ama her daim arkasında cenk tosun'un nefesini hissederek.

    abartıları sevmem. her zaman soğukkanlı bir şekilde futbolu ve aktörlerini değerlendirmeye çalışırım ama şunu söylemeden geçemeyeceğim benim izlediğim cenk tosun oyun stili ve karakteriyle sizce de sergio aguero'yu andırmıyor mu?
7238 entry daha
hesabın var mı? giriş yap