13 entry daha
  • bu filmin gercek, yasanmis bir olayi anlattigini tekrardan hatirlatalim. abartisi yok. bence olsa olsa "az bile anlatmis" denebilir.

    --- spoiler ---

    aylarca tek basina bir hapishane hucresinde kalmis ve sorgulanmis bir gazetecinin durumunu inanin bana hafif bile anlatmislar. buyuk ihtimalle maruz kaldigi fiziksel siddete deginilmemekle beraber psikolojisinin bozulmasi cok karanlik taraflara kacmadan anlatilmis. buna ragmen guzel bir film olmus. biraz "herkes izleyebilsin" diye cekilmis sanki. agirlikli dilin ingilizce olmasi ve dedigim gibi cok ic karartici olmamasi bana bunu dusundurttu. bu da aslinda filmin daha cok izleyiciye ulasmasi acisindan verilmis bir karar olabilir.

    filmin en onemli mesaji filmin sonunda bahsedildigi gibi iceride birsuru dusunce suclusu var ve onlarin arkasi bahari'ninki kadar kuvvetli olmadigi icin bahari kadar sansli degiller. isin ironik yani ise bahari'nin uzun sure basini derde sokacagini dusundugu hareketlerden kacinmasi. ablasi ve babasiyla ayni kaderi paylasmamak icin bir sure caba gosterdi ama boylesine baskici ortamda aslinda bunun ne kadar da imkansiz oldugunu gordu.

    --- spoiler ---
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap