9 entry daha
  • 2015 yılının en büyük ağır siklet boks müsabakası.

    24 ekim 2015 vladimir kliçko tyson fury maçı geçtiğimiz hafta kliçko'nun sakatlığı nedeniyle ertelenmişti. yeni belirlenen tarih 28 kasım 2015. almanya'nın düsseldorf kentindeki esprit arena'da gerçekleşecek olan müsabakanın favorisi şampiyon kliçko. deontay wilder'a ait olan wbc kemeri dışındaki tüm büyük kemerlerin (wba, wbo, ibf) ortada olacağı müsabakada bahis şirketleri çok ağır olmasa da net biçimde kliçko'yu favori gösteriyor.

    maçın detaylarına gelirsek; kliçko 2012 yılında karşılaştığı mariusz wach'dan beri kendisinden daha kalıplı bir boksörle ilk defa karşılaşıyor. rakibi tyson fury 27 yaşında, bugüne kadar çıktığı 24 karşılaşmanın tamamını kazanmış, bu karşılaşmalarda %75 gibi ciddi nakavt oranına sahip, steve cunningham, dereck chisora, kevin johnson, christian hammer gibi isimli boksörlere karşı kendini ispat etmiş bir isim. ingiliz boksör 2.06 boyunda ve 2.16'lık devasa bir reach'e sahip. kliçko maçlara genellikle 110 kilo civarında çıkarken fury genellikle 120 kilo civarında geliyor. bu açıdan fury'nin kliçko'ya karşı 8 cm'lik boy, 10 cm'lik reach ve (bu maça özel olarak değişebilme ihtimalini göz önüne alarak) ortalama 10 kiloluk bir kütle avantajına sahip.

    tyson fury, hem fiziksel özellikleri hem de yetenekleriyle kliçko'nun son yıllarda karşılaştığı en sağlam rakiplerden biri. ayrıca kliçko'nun son maçında bryant jennings gibi nispeten zayıf bir boksöre karşı zorlanması ve maçta 3-4 round'u kaybetmesi gözlerin bu maça daha fazla çevrilmesine, "bu maç o maç mı?" sorularının sorulmasına neden oldu. kliçko 40 yaşına merdiven dayamış haliyle 27 yaşında ve formunun zirvesindeki tyson fury'i alt edebilecek mi? fury oldukça iddialı. çeşitli ropörtajlarda defalarca kliçko'yu çok pis yamultacağını beyan etti. en son basın toplantasına da batman kostümüyle gelip iddialı konuşmalarına devam etmiş, bir önceki tanıtımda da wlad'ın bizzat yüzüne ağır sikleti senin gibi sıkıcı bir heriften kurtaracağım gibi laflar etmişti.

    tabi bunların büyük bir kısmı işin promosyonu olsa da, tyson fury ingiltere'de çingene* denilen travelling community'den gelen eğitimsiz biri olması, bipolar bozukluktan muzdarip olması ve genel olarak deli dolu bir karakter olmasıyla geceyi oldukça şenlendirebilecek, kaybetse bile maçı klasik kliçko maçlarına kıyasla çok daha heyecanlı hale getirebilecek bir karakter. bu açıdan oldukça ilgi çekici bir maç olacak.

    gelişmeler oldukça editlerim.

    edit: klitschko vs fury: the gloves are off - sky'da yayınlanan yüz yüze programı.

    edit 2: tyson fury türkiye'ye ropörtaj vermiş.

    edit 3: bugünkü tartıda klitschko (beklendiği gibi) 111.5kg, fury ise 112 kilo geldi. bu fury'nin son 3 yıldaki en düşük kilosu. bu da demek oluyor ki bu maçta çok güvendiği hızını ve çevikliğini daha da arttırmak istiyor. bakalım ne kadar etkili olacak.
208 entry daha
hesabın var mı? giriş yap