2 entry daha
  • patrick wolf dostum sayesinde keşfettiğim, aşırı güzel, aşırı asil, aşırı anlamlı şarkı. broadcast'in 2005 tarihli tender buttons albümünün 5 no'lu parçasıdır.

    sözlere baktığımızda iki ciddi metafor içerdiğini görüyoruz: yarışın sonuna gelen bir koşucu ve çevresindekileri yorumlayan şeyler yazan bir katip. trish keenan şarkıyı, ölümcül bir hastalığın pençesinde izlediği babasına yazmış; babası koşunun sonuna gelmiş ve trish de almış daktilosunu, dökmüş içini.

    sakin ve basit akustik gitar melodisinin üzerine, masum trish keenan vokali eklenince bizi de hipnotize edici bir hal alıyor. günün bu erken saatinde, hayatın bütün hareketlerinden çekilip gökteki bulutları izleme, izlerken "the page turns on me and you" sözlerine usulca ağlama isteği uyandırıyor. hele ki ana tema ölüm olunca; hayatta ölüm olmaksızın ölüm akıbetine uğrayanları düşünüyoruz, ölmüş gibi hayatımızdan çıkanları ya da biz ölmüşüz gibi bizi hayatından çıkaranları. sonra şarkıdaki asaletle birlikte bir ah çekiyoruz, kızmıyoruz bile bize bunu yapanlara, canları sağolsun diyoruz.

    şarkının demosunu dinleyelim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap