23 entry daha
  • --- spoiler ---
    meraklilari, zaten tvtome.com, beautiful monsters.com gibi yerlerden peynir adamin ne anlama geldigini bin yıl evvel öğrenmişler olsalar da, meselenin gerektiği kadarını çevirip buraya da koymayı vazife biliyorum.
    öncelikle dizinin yapımcısı joss whedon, peynir adamın veya peynirin hiç bir anlamı olmadığını açıklanmıştır.
    yine de bu konunun üzerine fikirlerin çıkışı 'the farmer in the dell' adındaki amerikan çocuk halk türküsüne dayanmaktadır. mevzu bahis şarkının son cümlesi şöyledir, 'cheese stands alone' -peynir tek başına durur-. bu cümle, yüce bafi nerd kişilerinde slayer ablamızın da yalnız olmasıyla ilişkilendirebileceği inancını yerleştirmiştir.
    kabul: bafi peynir'dir.
    iddia:
    peynir adam skubilerden dördünün rüyasında da görünmektedir. rüyalardan ilki willow'un rüyasıdır. peynir adam willow'a peyniri göstererek, "peynir dilimleri için, az biraz bir yer açtım" demektedir. bu cümle willow ile bafi arasindaki arkadaşlığın bütün diğer meseleler misal iblisler, dünyanın sonu, ilişkiler, kıskançlıklar vb arasında sıkışmış olmasına işaret etmektedir.
    rüyalardan ikincisi xander'ın rüyasıdır. peynir adam xander'a peynirleri gösterek, "bunlar seni koruyamayacak" demiştir. xander elbette rüyasında bafi gelemeden, ölecektir fakat bundan önemlisi 2 yıl sonra, bafi kendisine yardım edemeyecek ve bir gözünü ayrıca sevgilisini kaybedecektir.
    rüyalardan üçüncüsünde peynir adam, giles'ın karşısına çıkar ve "ben peyniri giyiyorum, peynir beni giymiyor" der. giles ilerleyen yıllarla beraber bafi üzerindeki otoritesini tamamen kaybetmiş, konseyden atılmış, kendisi bafi'yi yönetecekken, bafi giles'ı sürükler hale gelmiştir. giles'ın açık endişesi burada görünmektedir.
    bütün bunlarla beraber en açık işaret bafi'nin rüyasındadır. ilk avcı bafi ile karşılaşır ve ona "biz, yalnızız!" ("biz peyniriz!") der. bafi elinde tuttuğu skubilerin fotografına bakarak:
    -ben yalnız değilim (ben peynir değilim). diye cevaplar. [ki bu aslında bütün bir seri boyunca bafi'nin esas arayışıdır, o her zaman cemiyet hayatı, 90210, normal, tiki, kaliforniyalı, laker girl olmak istemekte bütün bu yüzbinyıllık inanç, görev ile ritüelleri umursamak istememektedir].
    cümlesini söyler söylemez, peynir adam karşısına dikilir, peynirleri yüzüne doğru sallar.
    bafi sinirlenir, bununla yüzleşmek istemez, "yetti!! uyanıyorum" der.
    bütün bu 4 örnek ve bütün seri boyuncaki peynir referanslari göstermektedir ki bafi, peynirdir. arzederim.
    --- spoiler ---

    kaynaklar ve teşekkür
    1. http://www.tvtome.com/…eservlet/showid-10/epid-220/
    2. http://www.stonesoup.co.nz/…er/archives/003318.html

    (ayrıca bütün bu yazı karakterlerini şekil denyolarına ithaf ediyorum. hepsine teker teker girsin isterim)
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap