7 entry daha
  • hayır demek hayır demektiri dikkate almayı bırakın, umursamayan, olumsuzlayan, önemsemeyen ve romantize eden, tüm bunları yaparken de söylemlerini psikolojiye ve bilimselliğe bağlayan psikolog.

    cinsiyetçi psikolog tarık solmuşun incilerinden bir demet daha, buyrun buradan yakın:

    "bazen bir kadın…

    bazen bir kadının “huysuzluğu”, “öfkesi” hatta “nefreti” aslında artık kontrol edemediği bağlanma kaygısı tetiklendiği, olmayı çok istese de hazır ol(a)madığı o ilişki olasılığı nedeniyledir.

    “an’ı an’ına uymamazlığı” aslında ansızın çıkagelenedir.

    öyle ya da böyle, bir şekilde mutsuz olsa bile devam ettiği hayatında, şimdi bir erkek ona aslında ince ve kırılgan bir köprüde yürüdüğünü, kendi kurmaca hayatında yaşadığı yalnızlığını, bastırdığı bağlanma ihtiyaçlarını fark ettirmiştir. kutulara konulup raflarda saklanmış tüm anılar ya da arzular su yüzüne çıkmış, ve şimdi taşları yerine oturtup oturtamamanın, yeni bir başlangıç yapıp yap(a)mamanın sancısını çekmektedir.

    bazen “ayrılmalıyız” diyorsa eğer aslında “ayrılmamalıyız”ı yaşatacak güçlü, kararlı, keskin bir “senden vazgeçmem!”i görmek istediği içindir. gidecek kadın zaten gider, çoktan giderdi çünkü...

    bazen de ''ben gidiyorum'' dediğinde aslında "gitmek istemiyorum, gitmeme izin verme!'' demektedir…
    bazen “nekadar güveniyorsun kendine ya böyle!” dediğinde aslında “bu güvenin beni hergün biraz daha sana çekiyor, kontrolümü kaybettiriyor, aşık ediyor” demektedir.

    bazen “ayy yine arayacağım yani seni!” ya da “altında bir şey arama, öylesine aradım” dediğinde aslında “keşke hep arattırsan” demektedir.

    bazen ''git'' dediğinde aslında ''gitme / keşke hiç gitmesen'' demektedir.

    bazen "bir ilişki düşünmüyorum, asla düşlemiyorum" dediğinde aslında "beni düşündürttür, seninle bir ilişki kurmaya heyecanlandır, buna ikna et" demektedir.

    bazen "seni sevmiyorum / istemiyorum" dediğinde aslında "seni asla sevmeyeceğim / istemeyeceğim" dememektedir; "seni hep sevebileceğimi göster; ozaman seninle olurum" demektedir.

    bazen "arkadaş kalalım" dediğinde aslında "bekle, hazır değilim, gitme" demektedir.

    ama tabiki; bazen…her kadın ya da her an’da, durumda değil."

    (bkz: hayır demek hayır demektir)
    (bkz: sana hayır dedim)
    (bkz: cinsiyetçi psikolog tarık solmuş)

    not: tarık solmuş'un facebook hesabı üzerinden söz konusu notlara ulaşabilirsiniz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap