6 entry daha
  • valla kendi bilir. anayasada yemin şartı açıkça bellidir ve ona göre yemin etmelidir.

    aynı tavrım arapça besmeleyle yemin eden adama da var. kurallar bellidir ve ona göre yemin etmelidir. etmezse de basit bir şekilde vekil olamaz.

    bu kadar. kimse müsamaha demesin. bu ülkede kürtçe konuşmak falan yasak değil artık. sadece vekillik yemini diye bir şey var. onu etmen gerekir. o kadar. bir doktor kafasına göre hipokrat yeminini değiştiremez, tbmm'de çalışacak bir vekil de o yemine uymak zorunda.

    edit: bir saçmalık giderildi.

    edit 2: vekilliği düşmüyor maaş almaya devam ediyormuş, oylamalara katılamıyor ve önerge veremiyormuş. bunu da belirteyim.

    edit 3: yemin konusunda buradaki bir arkadaşla konuştuk meseleyi. bu yemin 1982 anayasasının yeminiymis, 1924 ve 1961 anayasalarında türk millerinin önünde değil de halkın ve milletin önünde yemin edilmesi geçiyormuş. kanımca doğru olan da budur zaten. 1982'de birçok yanlış şey yapıldı, yeminin de bu şekilde değiştirilmesi de gereksiz ve damara basmak olmuş, nitekim devletin kurucuları da halkın önünde yemin etmiş. hatta şunu da itiraf edeyim türkiyeli kavramı daha hoş geliyor bana, bu ülkede azınlık da olsa büyük bir kitle var, bu kitle isterlerse kendilerine türk der, istemezse türkiyeli, bu benim için mesele degil.
    ama sorun ne mi ? leyla zana'nın yaptığı tamamen polemik çıkartma ve çözümleri kapatma şekli. en küçük olayda ayrıma başvurursak ne yazık ki çözüme ulaşamayız. türk milleti'nin önünde yemin etmekte ne var, bu olaydan bile türk kürt polemiği çıkartmak çok ucuz geliyor bana. onun için kendi bilir, istemezse etmesin kendi bilir ya da kurallara da uysun. uygun olmayan şeyleri elestiririz beraber ama bu tip polemiklerde kusura bakma leyla zana kardeş o yemini edip etmemen umrumda degil, ya edersin mecliste oturur oylamalara katılırsın ya da bizler çok eziliyoruz rororo diye ağlarsın.

    tamam tamam son edit 4: lütfen leyla zana'nın kardeşleri sözlükçü arkadaşlarım küfür etmeyelim. pis kaka onlar.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap