8 entry daha
  • üçüncü dünya savaşı'nı niye başlatacak onu da anlamış değilim. ypg'nin fırat'ın batısına geçmesini bildiğim kadarı ile istemeyen tek ülke türkiye. ne abd'nin, ne de avrupa devletlerinin bu konuda bir sorun yaratacaklarını sanmıyorum. suudi arabistan, katar falan da kızabilir ama pek bir şey yapmaz onlar da.

    türkiye ne yapacak? türk uçakları suriye hava sahasına girdiğinde, resmen hala suriye'nin başındaki yönetici olarak kabul edilen esad'ın bu uçakları vurma hakkı var bildiğim kadarı ile uluslarası hukuğa göre. kendisi vurmak yerine, müttefik bir devlete de vurdurabilir bunun da önünde bildiğim kadarı ile engel yok. suriye hava sahasına izinsiz giren bir uçak vurulduğunda da o kadar bel bağlanan nato anlaşması da devreye girmiyor.

    kişisel düşüncem de eğer bir kürt koridoru, ışid'in türkiye üzerinden alıyor olabileceği yardımı kesecekse ve bu örgütün yok olmasına neden olacaksa, son derece olumlu bir gelişme olur. arkasında başka ne amaç olursa olsun, insanlık adına güzel bir şey yapmış olur ypg. hele bir ışid yok olsun, ondan sonra, diğer konula konuşulur, zira ışid var oldukça her bakımdan ortadoğu'yu zehirliyor. normal bir diyaloğu da imkansız hale getiriyor.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap