• hollanda rotterdam islam üniversitesinin sözde rektörü ahmet akgündüz denen bir zat sosyal medya aracılığıyla nefret saçmaya devam ediyor. gezi eylemlerini ‘dinsizler, sarhoşlar ve ermenilerin‘ düzenlendiğini iddia eden, karma yurtları haklı görenlerin ise ‘veled-i zina toplumunu‘ savunanlar olduğunu öne süren, alevi katliamları için osmanlıya minnetlerini sunan, recm yani taşlayarak öldürmeyi “islam’ın içinde geçerli bir ceza” olarak savunan ve “bir erkek karısını dövebilir” diyen tam anlamıyla ışid'lik bir zihniyet söz konusu. akgündüz, yaşar kemal'in vefatında saçmaladığı gibi tahir elçi’nin katledilmesinden sonra da yine boş durmayarak “diyarbakır baro başkanı tahir elçi öldürülmüş. su testisi su yolunda kırılır” diye bir tweet attı.

    akgündüz’ün, daha önceki nefret içerikli açıklamaları nedeniyle liberal sağ parti (vvd) ile işçi partisi (pvda), hıristiyan demokrat parti (cda) ve özgürlük partisi (pvv) soru önergesi vermiş, hollanda’da bu durum büyük tepki çekmişti. fakat hollanda'nın özgürlükler ülkesi olunması şiarıyla bu nefret suçu niteliğindeki açıklamaları için hiçbir şey yapılmadı. görmezden gelinen bu vukuatlarından sonra türkiye ve fransa dahil dünyanın birçok yerinde bu zatın temsil ettiği köktendinci anlayışın katliamlarının ardı arkasının kesilmemesi, bu anlamda refleks göstermesi gerekenlerin de belki artık bu nefret suçlarına karşı yasal prosedürleri devreye koymalarını akıllarına getirtebilir.

    ingilizce bilmeyenler için hazırlanan ve altta tırnak içinde belirtilen şikayet metnini bu cümlenin sonuna eklediğim linkte "message" bölümüne yazarak kendisini nefret suçu kapsamında hollanda polisine şikayet edebilirsiniz.
    https://www.politie.nl/…a2c0-40af-a660-0ab0ef30881b

    burada istenen bilgileri doldurmalı ve "residence" bölümüne de hollanda'daki herhangi bir şehir yazmak gerekiyor. başka türlü başvuru dolduralamadığı için "rotterdam" yazabilirsiniz. isteyen arkadaşlar konu başlığını içeren "subject" bölümüne şu tırnak içinde belirtilen cümleyi yazabilirsiniz; "please take action over ahmet akgunduz about human rights violation by cheering the murder of tahir elci!"

    "message" olarak yazılan bölümdeki boşluğa da aşağıda tırnak içinde belirtilen metni ekleyebilirsiniz.

    "tahir elçi, prominent human rights lawyer, peace activist and chairman of diyarbakır bar association was assasinated on 28/11/2015 in diyarbakir while he was making press release on wars' disrupt nature and culture. ahmet akgündüz, professor at rotterdam islamic university, posted an idiom in turkish on his verified twitter account ahmet akgündüz that means 'tahir elçi died in a way he deserved'. as citizens in turkey, we condemn his words and we urge relevant authorities with this call to action over prof. ahmet akgündüz, regarding that violation of human rights by cheering the murder of a human rights and peace activist.

    this is not his first hate crime of the person in question. he previously told that he approved ottoman mufti who had enabled the slaughter of alevis and sultan who had realized an atrocity based on this permission. ahmet akgündüz of rotterdam islamic university is practically endorsing the genocide of shia and alevis. this is what isis/isil have been doing so far.

    could you please strictly apply your hate crime law for this so-called rector at rotterdam islam university?"

    ayrıca hollanda devletine şikayet etmek için de yandaki linki ve metni kullanabilirsiniz: https://www.government.nl/contact/contact-form

    arzu eden arkadaşlar konu başlığını içeren "subject" bölümüne şu tırnak içinde belirtilen cümleyi yazabilirsiniz; "please take action over ahmet akgunduz about human rights violation by cheering the murder of tahir elci!"

    "question" olarak yazılan bölümdeki boşluğa da aşağıda tırnak içinde belirtilen metni ekleyebilirsiniz.

    "article 137d of the criminal code of netherlands states that "anyone who publicly incites hatred ... shall be punished". ı would like to kindly urge relevant authorities over prof. ahmet akgunduz, the rector of ıslamic uni. of rotterdam, regarding the violation of this law once more with his tweet on the assassination of tahir elçi -chairman of diyarbakir bar association and a human rights activist .

    on saturday, elçi had been killed in a suspicious way during an against-war press release. he was an active lawyer on the kurdish question and a passifist who stands for a non-violent solution for the long-lasting issue of turkey. yet, he had been made a political target directly by the government since he also publicly opposes the mainstream, official discourse about the kurdish question and pkk. there are a lot of rightful questions on his murder since the turkish state has been the perpetrator of such kind of many political killings, especially when it comes to kurdish activists.

    the day elçi been murdered, ahmet akgunduz posted a tweet meaing "elçi died on the way he deserved". his words can be read as anyone who opposes the offical view on the kurdish question is a supporter of terrorism and therefore"deserves to be dead". ıt is clear thet his words are beyond any measure of freedom of speech but an open incitment of "violence against a person on the gorunds of their beliefs". unfortunately, this is not the first time akgunduz had committed hate speech. formerly, he openly insulted the lgbt, the non-believers, armenians and many others with his statements.

    on these grounds, we call the government of netherlands to apply the article 137d of the criminal code and punish akgunduz accordingly.

    regards."

    not 1: change.org'da bu kişinin üniversitesinden sorumlu "hollanda eğitim, kültür ve bilim bakanlığına" hitaben başlatılan imza kampanyasına da katılabilirsiniz.
    https://www.change.org/…akaretinin-hesabını-vermeli

    not 2: biraz da bu şikayetler sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verelim. bu şahısla ilgili gelen yoğun şikayetler üzerine 1 aralık tarihinde hollanda basınında hakkında bazı haberler yayınlandı;

    burada rotterdam belediye kurul üyesinin ve nefretinin hedefindeki bazı derneklerin şikayette bulunduğu yazmakta.

    burada ise eğitimden sorumlu bakan kendisi direkt nefretin mağduru olmadığı için bunun mağduru olan tarafların hepsinin şikayet etmesi için çağrı yaptığı belirtilmekte.

    edit: katkıları için doktor cureklibatur ve bay arkin'a, muskulpesentmisim'e ve reutemeteut'e teşekkürler.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap