• genelde ogrencilerin birinin evinden, akrabalarindan, dukkandan getirdigi eski tvler kullanilir ogrenci evinde. oyle bi olasilik yoksa ya tvsiz takilinir ya bit pazarina gidilir ya da ogrenci kisilerden biri kiyabilirse parasina 120 milyon verip (ki 120 milyon demek asagi yukari 100 sise bira demek) bi 37 ekran shov tv alir.
    bu ogrenci evi televizyonlarinin genel ozelligi antenlerinin dogru duzgun cekmemesi ve her kanal degsitirmede yeniden anten ayari gerektirmesi ve de isinmadan calismamalaridir. tv ilk acildiginda ya bes dakkada bir kanal ayarlandigi hafizadaki noktadan kayar ve tvnin yanina gidip < > tuslariyla kanal bulunulur ya da ekran surekli yukardan asagi asagidan yukari kayar durur. bunun onlenmesi icin televizyonun bikac saat calisip ısınması lazimdir, en azindan tv nin sahibi oyle oldugunu soyler. sırf bu yuzden ogrenci evlerinde tv sabah ilk uyanan tarafinda acilir isinsin diye ya da hic kapanmaz.
    evet elektrik parasi tvnin tamir parasindan yuksek gelecektir ama tvnin tamir parasi pesin arti tvyi sokup tamirciye goturmek lazim, elektrik parasi ise 2 ayda bir falan gelir. bu tvnin ısınma konusu o kadar sinir bozucudur ki katalitik sobayi tv isinsin diye masanın uzerine koydugumuzu bilirim.
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap