2798 entry daha
  • bence güz indirimlerine göre daha zayıf bir kış indirimi geçiren dijital oyun platformu. gerçi çok fazla bir fark yok ama kış indirimleri genellikle en iyi oranları gördüğümüz zaman olurdu, üzülmedim değil.

    herkes gözüne çarpan, beğendiği oyunları tavsiye ederken ben de steam'de bulunan ve türkiyeli yapımcıların elinden çıkmış birkaç oyunu buraya yazıp haklarında bilgi vereyim. türkiye'deki oyun sektörünün gelişmesi için yerli oyun yapımcılarına* destek vermek, onları cesaretlendirmek gerekiyor. yazacağım oyunların tamamını oynamadım, ama mümkün olduğunca steam'de olumlu yorum almış oyunları seçmeye çalıştım. dolayısıyla varlığından haberdar olduğum bazı oyunları dahil etmedim.

    - ilk olarak mount&blade warband'ı söyleyip aradan çıkarayım. zaten oyun dünyasıyla biraz içli dışlı olan herkes mount&blade adını duymuştur. warband da serinin en iyi oyunu olarak bilinmekte. oyun steam'de %85 indirimle 4,49 lira. tüm mount&blade koleksiyonu ise %80 indirimle 13,99 lira. oyunun yapımcısı 2005 yılında armağan yavuz tarafından kurulmuş olan ankara merkezli taleworlds entertainment (web sitesi). kendileri şu sıralar mount and blade ii bannerlord üzerinde çalışıyorlar. eğer rol yapma oyunlarına* ilginiz varsa muhakkak denemelisiniz mount&blade'i.

    - bir sonraki oyun beyoğlu merkezli nowhere studios (web) tarafından yapılmış olan bulmaca-platform oyunu monochroma. oyun şu anda %86 indirimle 4,34 lira. oyunun müzikleri gevende tarafından yapıldı. tasarım her ne kadar limbo'yu anımsatsa da kendi özgünlüğü yakalamış, *denenmesi gereken bir oyun. nowhere studios facebook sayfalarında paylaştıkları son gönderiye göre yönetmen tolga karaçelik** ve yazar antony johnston*** ile kısa bir sinematik oyun yapımına başlamışlar.

    - solarix korku-bilim kurgu temal bir fps oyunu ve barış tarımcıoğlu'nun kurduğu çok uluslu pulsetensegames (web) tarafından geliştirilmiş. oyun %50 indirimle 15,50 lira.

    - erdem şen'in yaptığı bard's gold ise iki boyutlu nostaljik bir platformer (web). oyun şu an steam'de %50 indirimle 7,49 lira. bu da erdem şen ile yapılmış bir röportaj.

    - morphine, kerim kumbasar (twitter) tarafından geliştirilmiş senaryo odaklı bir fps oyunu ve steam'de %70 indirimle 3,90 lira. kendisi ile yapılmış röportaj.

    bunlar dışında henüz satışta olmayan ama greenlight tarafından yeşil ışık yakılan, volkan demir'in önderliğinde old moustache'in geliştirdiği korku-macera oyunu no 70 var (web). ekibin steam grubu ve oyungezer'in ekiple yaptığı röportaj.

    son olarak yine çıkmamış bir oyundan bahsedeceğim: pera games'in (web) geliştirdiği roguelike-ryo-sıra tabanlı strateji gibi birçok türü harmanlayan overfall (web). bu oyun kickstarter'da yaklaşık 70 bin dolar* topladı. pre-alfa demosu buradan indirilip oynanabilir. oyunun görsel tasarımı ve oynanışına baktığımda benim için çok fazla umut vadediyor. steam linki, topluluk merkezinde yapımcılardan birinin söylediğine göre eğer bir aksilik olmazsa 2 şubat 2016'da erken erişime açılması beklenmekteymiş.

    edit: overfall'ın çıkış tarihi 1 mart 2016 olarak açıklanmış.
8643 entry daha
hesabın var mı? giriş yap