1846 entry daha
  • transferi türkiye futbol tarihinin en doğru ve en karlı transferidir. en büyük transfer başarılarından biridir. hadi lan diyenleri aşağıya alalım.

    bir sürü yerden bir şeyler söyleniyor. ben sizin için son durumu toparladım. işte burada:

    ilk olarak fiorentina ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan bir gomez vardı. ancak iki taraf da bu ilişkiden mutlu değildi. zira gomez ne fiorentina'da başarılı dönemlerini yakalamış, ne de fiorentina ondan umduğunu bulmuştu. ayrıca 15,5 milyon euro'ya transfer ettikleri üstüne 2 senede vergiler dahil 22 milyon euro daha ödeyecekleri ve ilk 11'lerinde bile oynatamadıkları birini istemiyorlardı. bu yüzden gomez'i satma yoluna gittiler. istedikleri fiyat 9 milyon euro'ydu.

    gomez ile ilgilenen galatasaray 9 milyon euro'yu duyunca geri adım attı. beşiktaş ise onca borcun getirisi olan yeni transfer stratejisi ile ilginç bir anlaşmaya gitti. öncelikle fiorentina'ya hiç taviz vermeden ısrarcı bir yaklaşım sergilendi. fiorentina ile abd'ye bile giden gomez'de hiç aceleci davranmadı beşiktaş. bunun üzerine gomez'in maliyetinden korkan fiorentina, gomez'i sembolik bir ücret karşılığında (1000 euro deniyor) beşiktaş'a verdi. bu ücret daha ödenmedi çünkü 2 paragraf altta anlattığım üzere gomez sene sonunda mutsuz olup fiorentinaya dönmek isteyebilir. nasıl mı?

    özel centilmenlik anlaşması adı verilen bir anlaşma ile gomez'in bonservisini beşiktaş eline aldı, gomez ile de 2+1 yıllık bir sözleşme imzalandı. ancak bu anlaşmayı yaparken italyan kulübünü ikna etmek adına eğer gomez isterse fiorentina'ya dönebilecek maddesi eklendi. yani isterse chelsea 60 milyon euro versin beşiktaş'a, gomez ben fiorentina'ya döneceğim derse beşiktaş onu göndermek zorunda. ancak gomez'i bu süreç içerisinde başka bir kulüp ister, gomez de oraya gitmek isterse; gomez'i isteyen kulübün muhatabı beşiktaş olacak. fiorentina değil.

    beşiktaş satarsa aldığı paradan fiorentina da komisyon alacak ancak bu miktar belli değil ki gomez'in ''beşiktaş'ta jübile yapmak istiyorum.'' demesi de gomez'in beşiktaş'tan gitme ihtimallerini azaltıyor.

    gomez'in bireysel sözleşmesinde de şöyle bir durum var: gomez eğer ilk sene sonunda mutsuz olduğunu söyleyip gitmek isterse iki taraf da herhangi bir bedel ödemeyecek. ancak gomez başka bir takıma da gidemeyecek. yani gomez ''ben mutsuzum, chelsea'ye gidiyorum.'' diyemeyecek. sadece fiorentina'ya gidebilecek. bu gidiş tamamen bedelsiz olacak. ne bir tazminat, ne de başka bir şey. ilk sene bittikten sonra ise gomez sözleşmesini doldurmak zorunda kalacak ve onu almak isteyen bir kulüp (fiorentina hariç) bedel ödemek zorunda olacak. (üstteki paragrafta anlattığım şey, yani sadece ilk seneye özel gomez'in bir ayrılma hakkı var. o da sadece fiorentina'ya.)

    peki tüm uyanıkların düşündüğü gibi ''ilk sene sonunda fiorentina'ya dönüp, sonra onun üzerinden başka bir yere giderse nolacak? kim engel olacak?'' sorunlarını da düşünen yönetim şöyle de bir madde koymuş sözleşmeye: eğer gomez fiorentina'ya dönerse ve fiorentina da gomez'i satarsa, bonservis bedelinin %50'si beşiktaş'a gidecek.
    özetle fiorentina'da yıllık 5.5 milyon euro kazanan gomez'i 3.5 milyon euro'ya ikna eden yönetim 13 milyon euro'ya sattığı demba ba'nın ücretiyle gomez'in 3 yıllık parasını karşıladığı gibi artı 2.5 milyon euro da kar etti ve üstüne bir de gomez'in bonservisini eline aldı. bu şartları bozan tek şey gomez'in fiorentina'ya dönmek istemesi ki bu da çok zor bir durum. çünkü adam burada futbol hayatının en kötü zamanlarını yaşadı. sonuç olarak bu türkiye futbol tarihinin gördüğü en büyük transfer zaferidir. kim ne derse desin.

    şimdi böyle bir yönetime ben kaleci transferi konusunda da güveniyorum. yok 13 ocak olmuş, yok cassio'ymuş vs. takılmayın bunlara. kulüp çok güzel yönetiliyor. en azından türkiye standartlarına göre harika yönetiliyor. içiniz ferah olsun.

    0.
3959 entry daha
hesabın var mı? giriş yap