126 entry daha
  • benim sanat filimlerine olan ilgimi arttıran film. öncelikle gerçekten verdiği mesajların yanında bu mesajları çok komik bir üslupla doğrudan yüzümüze vuruyor olması filmi güzel yapan şey. ilişkileri ikili bir ütopya içinde anlatıyor bence.
    --- spoiler ---
    filmi bence iki kısıma ayırmak gerekiyor. öncelikle bir eş aradığı kısım ve kaçtıktan sonraki kısım olarak. herkes bir distopya olduğunu kabul ediyor filmin ama bence bu film iki ayrı distopyanın buluşması gibi. filmin seyri ve bakış açıları otelden kurtuldan sonra çok değişiyor ve başka bir perspektiften izlemeye başlıyoruz filmi tamamen.

    beni filmde en çok etkiliyen ve aynı zamanda güldüren şey herkesin ilişki yaşarken bunu ortak sahip olunan belirli özelliklere dayandırması oldu. yani gerçekten de çok güzel bir eleştiri bence çünkü "gerçekten bir ilişkiyi güzel yapan şey ortak yönlerimiz mi gerçekten yoksa ilişki içindeki sorumluluklarımızı yerine getirebilmek mi acaba? "sorusunu sormama sebep oldu. neden hep bize benzeyen ortak yönlerimiz olduğu insanları ararız ki bunlar zamanla düzelebilcek aşılabilecek şeyler aslında.

    en çok güldüğüm sahne duygusuz kadının boğulduğu ve adamın müdahale etmediği sahnedir. gerçekten inanılmaz komikti.

    filmdeki detayları tartışarak bitirmek imkansız . buna çok güzel bir örnek verilmesi gerekirse. otele girerken bütün giysilerin ve eşyaların alınıyor olmasıydı. otel yönetimi giydiriyordu herkesi ve bu aslında bir yandan hem çağımızdaki güzellik algısına uymak zorundalığına bir göndermeyken bir yandan da bir ilişki için insanların kendi benliklerinden ,yani kendisini tanımlayan ve diğer bütün insanlardan faklı yapan şeylerin, bir ilişkiye sahip olabilmek ve birini etkileyebilmek uğruna kolayca yok edilebilecek şeyler olduğunu da söylüyor bence.

    --- spoiler ---

    özetle film bir sürü metafor ve göndermeyle doluydu. bunları saymak anlatmak için gerçekten sayfalarca yazı yazıyor olmak gerekiyor. adam zaten dünyadaki işlenebilecek en detaylı ve en önemli konulardan birini işlediği için ve bunu sanatın dilini kullanarak gözümüze soktuğu için konuşacağımız şeylerin sayısı inanılmaz çoklaşıyor.

    bu filmden sonra dogtooth filmini de izledim aynı yönetmenin. bu film kadar olmasa da bir çok gönderme içeren başarılı bir yapıt olduğunu düşünüyorum. içimdeki sanat filmi aşkı bir şekilde filizlendi. bu filmlere benzeyen veya benzemeyen film önerileriniz varsa gerçekten öğrenmek isterim yeşillendirin.
427 entry daha
hesabın var mı? giriş yap