49 entry daha
  • "%50 + %50 + %50" indirim söz konusu olamaz, çünkü bir bütün ancak "%100" ile ifade edilebilir!!! "%101" diye bir şey yoktur!!!

    illede anlamak istemeyen gerizekalılar için açıklama;

    sıralı işlemlerde sözkonusu olduğu zaman kapsayıcı terimler kullanamayız. ör:

    100tl'lik ürün için;

    1- "%50 indirimden sonra %50 daha indirim yaptık"
    açıklama: 100tl önce 50 tl oldu, sonra 25 tl.

    2- "%50 + %50 indirim"
    açıklama: burada kullanılan "indirim fonksiyonu" sıralı olarak tanımlanmamıştır. özdeştir. "+" olarak ifade edilen ifadeler -tüketici açısından- özdeş olarak algılanır. yani tabanları aynıdır.
    eğer; "%50 x %50" olarak ifade edilseydi; -yukarıda bazı malların açıklamaya çalıştığı gibi- %75 indirimi kastediyor olurdu.

    ama firma "%50 + %50" dediyse tüketime hazır kitlenin kredi kartını eliyle tutmuş demektir. ("kredi kartı" derken "tüketici penisi"ni değil, tüketici kredi kartını kastediyorum. yanlış anlaşılmasın)

    %50 + %50 indirim = %100,
    ve
    %50 x %50 indirim = %75.

    daha basit anlatamıyorum, inşallah anlamışsınızdır. proton'a mesaj attım. bu beyin düzeyinde indirim yapan firmayı sordum. bence abanın, sonuçta ne alırsanız bedavaya gelecek. 1000tl altı alışverişleri zaten tüketici mahkemesiyle avukat masrafı olmadan çözüyoruz. böyle matematik özürlü firmaların ürünleri ne güzel olur. haberleşelim, sevgiler.

    ek.1: "tüketici tarafından böyl algılanır" derken "matematik disiplini bunu gerektirir ve toplum da matematiğe uygun algılar" demek istedim.

    ek.2: (outlawrider'ın uyarısıyla...) : "indirim" kelimesini eklemem gerekti. autraydır kardeşim gayet haklı. şu indirimi yapan firmayı bi kimse yazmadı be kardeşim. bayan tırnak bakımı kremi olsa bile alacağım. nasıl olsa bedava!!! (bkz: tüketici mahkemesi)

    ek.3: ben matematik disiplininde konuşuyorum ama bahsettiğim şey dünya kanunları (sayma sayıları ve "indirim" fonksiyonu...)
    "-4 tl'lik t-shirt" diye bir şey yok. yani kimse sırf o firmadan t-shirt aldığınız için size çıkartıp "4 tl" verecek değil! ama sizde haklısınız, bu size yazdıklarımı aynen ekleyeceğim.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap