15 entry daha
  • dangalağın biri demiş ki başka yerde olsa lisansı iptal edilirdi. adam o kadar cahil ki hayatında türkiye dışında bir yere gitmeyi bırak, türkiye dışında bir yer hakkında herhangi bir şey dahi okumamış.

    bak sevgili cahil kardeş. pique diye bir futbolcu var. barcelona isimli çok iyi bir takımda oynuyor. adam katalonya'nın bağımsızlığını açık bir şekilde destekliyor. hatta bazı deplasmanlarda rakip taraftarlar bu futbolcuyu yuhalıyor. ancak ispanya futbol federasyonu bu futbolcuya tek maç bile ceza vermedi.

    edit: mesaj atıp itiraz edenler, hatta küfür edenler olmuş. vay sen nasıl katalanlar ile kürtleri bir tutarsın. katalanlar şiddete mi bulaştı diyorlar. doğrudur, katalanlar ile kürtler nasıl bir tutulur. katalonya özerk bir bölge, kendi meclisleri var. hatta dünyanın en özerk bölgesi. katalanca 3-4 eyalette resmi dil. evet, eyalet yani ispanya federatif bir ülke. katalanca eğitim mevcut, madrid'ten bir memur katalonya hakkında karar vermiyor ve daha buraya yazmaya üşendiğim bir çok farklılık var. türkiye de ispanya gibi olsaydı belki haklı olabilirdiniz, ama değil. yüzde biri bile değil. üstelik 1984'ten önce daha kötüydü. ancak futbol açısından gayet karşılaştırılabilir bir durum. biri açık bir şekilde bağımsızlığı yani ülkenin bölünmesini savunurken hiç ceza almıyor, diğeri ise yapılan haksızlıkları üstü kapalı bir şekilde dile getirdiği için 12 maç ceza alıyor.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap