8 entry daha
  • henuz oynanmaya baslanmamasina ragmen garip gundem yaratmakta olan euroleague sezonudur.

    ilginc bir sekilde nba ile euroleague'in karsilastirilmasi da bu sezon icin baslik sayesinde yasanmistir. basit anlatmak gerekirse nba ile euroleague birbiriyle organizayon yapisi acisindan alakasi olmayan olusumlardir. yine en basit haliyle ozetlemek gerekirse, nba guc dengesini korumak icin bazi tedbirler uygular (dogru-yanlis tartismalari yapilabilir bu uygulamalarin, ancak en azindan niyet olarak guce dengesini koruma girisimi vardir). euroleague'de ise bu tip uygulamalar yoktur.

    darussafaka'nin sponsor gucuyle katilmasi hic sacma degil. keske bir kac tane daha boyle takim olsa.

    basketbolu yakin takip edenler, tofas'in (zamaninda) ve ulker'in neden kapatildigini bilirler. yine kisa ozetle, takimlara ayrilan butcenin, usulsuz kullanildiginin tespit edilmesiydi neden. cunku adam gibi denetim olmazsa yani sistemde acik kapi sayisi artinca bu tip sonuclar cikiyor ortaya. nba'de bile cikti zamaninda.

    yani guzel kardesim, "donen para arttikca, isin icine edilmeye baslaniyor"! senin takimlarin, ligin, kita organizasyonun (fiba avrupa ve euroleague) makro strateji uretip planlama yapmayinca da, genc yetenegin (fb'li omer) elini kolunu sallaya, o methettigin nba organizasyonuna gidiveriyor bir gecede.

    giderken de kulubunun bir kontrolu olmasini birak, kayda deger bir geliri de olmuyor.

    bir de darussafaka gercekten koklu bir kuluptur, malesef sponsor destegine muhtac kuluplerimizden biridir. ancak galatasaray ve fenerbahce'den daha koklu oldugunu soylemek cok dogru degildir. gs 1911, fb 1913, dacka 1951 yilinda basketbol subelerini acti. karsiyaka da 1966'da.

    not: galatasarayli olup yazdigimi zannedenlere bir bilgi vermekte fayda var, karsiyakaliyim ve galatasaray taraftarinin tribun sicili nedeniyle euroleague hatta eurocup'a ve benzeri diger uluslararasi organizasyonlara bir sure alinmamasi gibi bir karar ciksa yadirgamam
280 entry daha
hesabın var mı? giriş yap