5 entry daha
  • sürekli farklı paravan yöntemlerinin kullanıldığı ponzi şemalarının bir örneğidir.

    facebook üzerinden arkadaşlık daveti yapan tanımadığım genç bir arkadaş sayesinde haberim oldu. kopyala yapıştır marifetiyle şirketin ne kadar kazançlı olduğunun, alt üye getirme zorunluluğu olmadığının, paketlerin fiyatları ve getirilerinin yanı sıra basitçe yapılan işin mantığının yazdığı bir metin gönderi.

    sistemin ana çalışma prensibi(!), farklı fiyatlardaki paketlerden alarak diskinizin bir bölümünü kiralamaya dayanıyor.

    örneğin, platin paket alarak diskinizin 320gb boyutundaki kısmını, kairos firmasının bulut hizmetleri için kiralıyorsunuz.
    bu paketin;
    - yıllık ücreti 2777 usd.
    - aylık getirisi (hergün en az 10 saat bilgisayarınızın açık olduğu düşünülürse) 578 usd.
    - roi süresi 5 aydan biraz az.
    - yıllık karı yaklaşık 4000 usd

    koca koca şirketlerin güvenli bulut hizmetleri için diskimizi kiralayabilmemiz adına herhangi bir sistem gereksinimi yok. yani dandik bir netbook kullanarak bile çalıştırabiliyorsunuz. hadi bunda çok problem yok diyelim. nasılsa adamlar oturup bitcoin kazacağız demiyorlar.

    ama gelelim işin absürt kısmına. 320 gb veri paylaşacağımız, data alıp göndereceğimiz yapı için minimum internet bağlantı hızı talep edilmiyor. ülkemizde 1 mbps upload hızının bile çoğu kullanıcı tarafından aşılamadığı düşünülünce, koca koca firmalar datalarına ulaşabilmek için bu 1 mbps bağlantıyı paylaşacaklar. ve bunun için kairos firması bize yıllık verdiğimiz parayı çıktıktan sonra kalan yaklaşık 4000usd verecek öyle mi :)

    peki verimli bir şekilde kullanamayacakları aşikar olan 320 gb disk alanı için neden bu kadar para vereceklerini söylüyorlar sizce?

    hah bu yazdıklarımın aynısını o gence de yazdım. cevap gelmedi *
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap